Feyzioğlu: ‘Gizli’ dedikleri ziyaret web sitemizde vardı

Feyzioğlu: ‘Gizli’ dedikleri ziyaret web sitemizde vardı
16 Eylül 2013 17:12

İzmir’de, Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan’ı ziyaret eden Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, ‘ABD Büyükelçisi ile gizli görüşme yaptığı’ iddiasıyla ilgili, “Komik bir iddia, gülümsedim. ‘Gizli’ dedikleri bu ziyaret web sitemizde yer almıştı, baksalardı görürlerdi” diye konuştu.

 

 

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Seferihisar Belediyesi’nin yarın düzenleyeceği ve konuşmacı olarak katılacağı ‘Demokrasi’ konulu panel öncesi Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan’ı ziyaret etti, gündemdeki konuları değerlendirdi. Barolar Birliği Başkanı olduktan sonra geldiği İzmir’de ilk ziyaretin kendilerine gerçekleştirilmesinden büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren Aslan, “Ülke olarak kritik bir dönemden geçiyoruz. Demokrasinin olmazsa olması, yargı bağımsızlığı, hukukun üstünlüğü. Şu an bunlar tartışılır durumda. Feyzioğlu, her zaman özellikle özel yetkili mahkemeler, Ergenekon davaları gibi olaylarda toplumun en güvenilir sesi olmuştur. Başına getirildiği Barolar Birliği’de ülkemiz için önemli bir kurum. Giderek pekçok kuruma güven azalıyor. Feyzioğlu’nun, Barolar Birliği Başkanı olması Türk halkı için güven nedeni, güven kaynağı. İşi zor ancak kararlı tutumuyla sorunla çözme yeteneğine sahip. Hepimizin avukatı olacaktır. Ülkemiz, yargı güvensizliğini inşallah önümüzdeki günlerde azaltır. Çünkü yargı bağımsızlığı hepimize lazım” diye konuştu.

 

‘SİTEYE BAKSALARDI, GÖRÜRLERDİ’

 

Aslan’a iadei ziyarette bulunduğunu daha önce Ege Koop tarafından avukatlara yönelik gerçekleştirilebilecek bazı projeleri görüştüklerini söyleyen Feyzioğlu ise basın mensuplarının, ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone ile ‘gizli’ yaptığı iddia edilen görüşmeye yönelik sorusunu cevaplandırdı. Feyzioğlu, “Çok zor bir tespitte bulunmadılar herhalde. ‘Gizli’ dedikleri görüşme bizim sitemizde yayınlandı. Türkiye Barolar Birliği’ni yabancı misyon şefleri ziyaret eder. Barolar Birliği, ülkede savunmayı temsil eden en üst örgüt. Biz de bütün ziyaretleri web sitemizden duyururuz. Söz konusu haberi, sabah havalimanında gördüm. Bu seferki fotoğraf gizli çekilmemiş. Poz vermişiz. Açın bakın sitemizde var. Siteye baksalardı, görürlerdi. Gerçekten ciddiye almıyorum. Gülümsedim. Komik bir iddia” dedi.

 

‘EL BİRLİĞİYLE HAREKET EDELİM’

 

Gündemdeki konuları da değerlendiren Feyzioğlu, “Hepimiz aynı gemideyiz. Hepimizin tabi ki farklı siyasi görüşleri olabilir. Bunların hiçbiri önemli değil. Türkiye zor bir dönemde, zor bir coğrafyada. Çok derin fay hatları üzerindeyiz” dedi ve şöyle devam etti:

 

“Birinci fay, çözülmesi gereken mezhepçiliktir. Ortadoğu mezhepçilikle ilgili sınırları aşan bir savaş yaşayabilir. İkinci fay hattı, etnik ayrımcılık beraberinde etnik milliyetçilik. Birbirlerini körükler. Bu da etnik kökenli çatışmalara, iç bavaşlara yol açabilir. Atatürk’ün bu iki fay hattına karşılık Türkiye’yi üzerine oturttuğu iki temel var. Birincisi laiklik, ikincisi Atatürk milliyetçiliği. İkisini de doğru anlamak, yorumlamakla yükümlüyüz. Aksi takdirde, Türkiye mezhepçilik fay hattı üzerinde demokrasi binası inşa edemez. Geçmişte Maraş, Sivas, Çorum’u hatırlayalım. Sınır ötesine bakalım. Suriye’nin kuzeyinde olanlara. Sarin gazı kullanıldığı iddia ediliyor. Kimin yaptığını bir kenara bırakın. Gelin de Atatürk’ün dehasına hayran kalmayın. İkincisi de Atatürk milliyetçiliği, bugüne kadar nasıl uygulandığını bir kenara bırakıyorum. Atatürk’ün söylediği sözü hatırlayalım. ‘Beni anlamak için fikirlerimi anlayın.’ Gelin hep birlikte fikirlerini anlayalım. Bu ikisi üzerine demokrasi binasını inşa edelim. Bunun için elimi uzatıyorum. İnsan hakları, mezhepçilik, iç savalş, savaş çığırtkanlığı, yeni Osmanlıcılık hukukun üstünlüğünü, insan haklarını yerle bir eder. Bu sebeple biz varız. Tüm siyasi partileri bizi takip etmeye davet ediyorum. Hukukun üstünlüğünü, insan haklarını, demokrasiyi inşa etmek için el birliğiyle hep birlikte hareket edelim.”

 

GENEL BAŞKANLIK, SPEKÜLASYON

Adının, CHP Genel Başkanlığı’yla anılmasıyla ilgili Feyzioğlu, “Siyasetle tabi ki ilgiliyim. Hangi siyasi parti olursa olsun, bir kişinin genel başkanlık için adının geçmesi onur verici. Onur duymak ayrı, spekülasyon ayrı. Ben görevimin başındayım. Bunlar spekülasyondur. Beni söydeklerim ve yaptıklarımla değerlendirin” diye konuştu. Yerel seçimlerde İzmir’le ilgili görüşü de sorulan Feyzioğlu, “İzmir halkı en doğru seçimi yapacaktır. Kimin kazandığından çok politikalarına bakalım” dedi.

 

 

276be646a81dbe269e99a4d843ccc3f2

e04abd5995a986cfba00dcd002820932

ead26224bdbf85a398a85bb80eeff385

ee52003cdcba8e68d7bbdbaf59cc7e04