Feyzioğlu: 100 bin avukat adına söz veriyorum, laik Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek yaşayacak

Feyzioğlu: 100 bin avukat adına söz veriyorum, laik Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek yaşayacak
7 Kasım 2017 11:43

ANTALYA’da, Muratpaşa Belediyesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlediği fener alayına yaklaşık 20 bin kişi katıldı.

 

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) –

 

Antalya’da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Muratpaşa Belediyesi’nce, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) öncülüğünde 70’i aşkın sivil toplum örgütünden oluşan Cumhuriyet İçin El Ele Platformu’nun desteklediği fener alayına binlerce kişi katıldı. Antalya’da geleneksel hale gelen yürüyüş, saat 18.00 sıralarında başladı. Yürüyüş, Konyaaltı Beach Park’tan başlayıp Konyaaltı Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi’ni takiben Cumhuriyet Meydanı’na kadar sürdü. İzmir Marşı ve Sarı Saçlım Mavi Gözlüm şarkısı eşliğinde yürüyüşe katılan yaklaşık 20 bin kişi, 400 metrelik Türk bayrağı ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün dev posterini taşıdı. Yürüyüş için katılımcılara 5 bine yakın Türk bayrağı ile 3 bine yakın meşale dağıtıldı. Yürüyüşe Antalya’daki bisiklet, motor ve klasik araç grupları da araçlarıyla katıldı. Kalabalık, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’, ‘Türkiye laiktir, laik kalacak’, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganları att

 

 

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu yaptığı açıklamada, “Size 100 bin avukat adına söz veriyorum. Laik Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek yaşayacaktır. Sadece Muratpaşa ve Antalya’nın gururu değil, Türkiye’nin gururu, meslektaşım Ümit Uysal’a bu muhteşem tablo için teşekkür ediyorum. Antalya teşekkür ediyorum. Türkiye, Antalya’nın sesini duy. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuş kadın-erkek tüm kahramanlara Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Antalya’nın evladı Sayın Deniz Baykal Beyefendi’ye de acil şifalar diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır, söz veriyorum, söz veriyoruz” diye konuştu.

 

11 122 12222222

Fotoğraflar: İnstagram