Fenerbahçe'de olaylı toplantı

Fenerbahçe'de olaylı toplantı
27 Temmuz 2013 21:38

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Temmuz Ayı Olağan Toplantısı, Fenerbahçe Faruk Ilgaz Sosyal Tesisleri’nde yapıldı.

Toplantıda konuşan Genel Sekreter Talat Yılmaz, Aziz Yıldırım’ın, genel kurul üyelerinin seçtiği müddetin sonuna kadar görevinin başında kalacağını söyledi.
Yüksel Günay başkanlığındaki toplantıda Aziz Yıldırım, yöneticiler ve çok sayıda kurul üyesi hazır bulundu. Ulu Önder Atatürk, şehitlerimiz ve vefat eden üyeler için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın hep birlikte söylenmesinin ardından, Genel Sekreter Talat Yılmaz, yönetim kurulunun faaliyet raporunu okudu.

TALAT YILMAZ BU KADAR OLAY RASTLANTI DEĞİL

Sözlerini kutsal ay Ramazan’da olunduğunu hatırlatarak başlayan Talat Yılmaz, hoşgörünün hakim olması gereken bu ayda maalesef bazı dillerin kin kustuğunu söyledi. Talat Yılmaz, 3 Temmuz 2011 de başlayan ve halen devam eden 4 koldan bizi saran bir olayla karşı karşıyayız. Son günlerdeki gelişmeleri hep beraber yaşıyoruz. Bu kadar olayın peş peşe gelmesinin bir rastlantı olmadığı konusunda hem fikir olmamaız gerekir. Bu olaylarla mücdele etmek ancak sizlerle mümkün olabilir. Biz kendimize ve davamıza hakkılılğmıza inanıdığmız içni sonun akadar mücdele edeyirouz. Söz konusu olan şahıslar değil, Fenerbahçe’dir dedi.

GİZLİ BİR EL VAR

Mehmet Akif Ersoy’un Yumuşak başlı isem sanmayın uysal koyunum. Kesmeye gelir fakat çekmeye gelmez boynum dizelerini yineleyen Talat Yılmaz, bu mücadelenin gerçek nedeninin şahıslara yönelik olduğunu söyledi. Yılmaz, Bu mücadele bizim başımızı almaya yönelik. Başımızın çekmeye gelmediğmii göstermeliyiz. Bugünlerde bu kadar zorluk içinde 2 yılı aşan bir sürede sanki üzerimizden bir silindir gemişken, her şeyle mücadele ederken, bir taratan CAS bir tarafnda Disiplin Kurulu ile uğraşırken, bazı haddini aşan insanların Fenerbahçe’ye yaptıklarını hepiniz görüyorsunuz. Bu kadar olayı bir araya getiren gizli bir el var, ama kim olduğunu bilmiyoruz diye konuştu.

FEZLEKEYE BAKARSANIZ TÜRKİYE’DE SUÇSUZ KALMAZ

Davanın devam eden sürecini aktaran Yılmaz, bazı kişilerin hiç üstüne vazife değilken ve hiç üşenmeden polis fezlekesini İngilizceye tercüme ederek UEFA’ya gönderdiğini söyledi. Yılmaz, Fezleke gitmez. Fezlekeye bakacak olursanız Türkiye’de suçsuz insan kalmaz. 107 yıllık kubülü linç etmeye çalışanlar var. Birileri Fenerbahçe’yi başkan ve yöneticleri üzerinden yok etme mücadelesi veriyor. Bu bir kara lekedir. Futbol dünyasında bir temizlik yeni bir başlangıç yapmak istiyorsak o zaman dönelim 80-85’ten başlayalım. Futbolun içindeki çirkinlikleri temizleyelim. Kimin temiz, kimin kirli olduğu ortaya çıksın. Bunu sadece Fenerbahçe üzerinden yapmaya kalkmayın dedi.

BU KİRLİLİĞİ ÖNLEYİN

Talat Yılmaz ayrıca, Bugün birlik olmak zamanı. Kulübü, yönetimi, başkanı savunma zamanı. Eğer suçlu olsaydı yöneticler mücadele etmezlerdi. ‘Biz yaptık’ derlerdi. Para nerede Alan nerede Maçı oynayan nerede Bir tek şey var. Bu kara lekeyi ancak ve ancak hukuk bilgsiine tecrübesine vicdanına inandığmız yüksek yargıdaki hakimlerimiz temizler. Onlardan istediğimiz; Fenerbahçe Kulübü olarak bu dosyanın içine; hiçbir siyasi baskı olmaksıznı bu dosyaya bakın ve bu kirliğli önleyin şeklinde konuştu.

TÜRK SPORUNU REZİL ETMEK Mİ İSTİYORSUNUZ

Yalnız Fenerbahçe’nin değil Türk Futbolunun hatta Türk Sporunun sorunu olduğunu söyleyen Yılmaz, Bir olay oluyor. Siz Fenrebahçe üzerinden Türk Futbolunu, Türk Sporunu dünyaya rezil mi etmek istiyorsunuz. Biz suçsuzuz. diyoruz. Biz başka bir ülkenin takımı değiliz. Marka değeri diye bir şey var. Bu devletin savcılarından, bu ülkeden sporu spor olmakatan çıkaranlara müdahale etmesini Fenerbahçe Kulübü olarak istiyoruz dedi.

PROVOKE ETMEK İSTEYENLERE DİKKAT

Konuşmasının son bölümünde, Bu toplantıyı provoke etmek isteyenler olabilir. Onların oyununa gelmeyin diyen Talat Yılmaz, şubelere yapılan transferler ve  sporcuların kazandığı başarılardan bahsederek konuşmasını tamamladı.

DENETLEME KURULU RAPORU OKUNDU

Talat Yılmaz’ın konuşmasının ardından toplantıda Denetleme Kurulu’nun raporu okundu. Raporun okunmasının ardından toplantı, üyelerin görüş, düşünce ve dileklerini içeren konuşmalarıyla devam etti. Konuşmaların ardından yeniden kürsüye gelen Talat Yılmaz transfer ve Aziz Yıldırım’ın görev süresi hakkında önemli açıklamalar yaptı.

YA CARDOZO YA DA EMENİKE’Yİ ALACAĞIZ

Kurul toplantısına katılan üyelere teşekkür eden Talat Yılmaz, Çok teşekkür ederiz, iyi ki varsınız böyle bir günde buralara geldiniz; Kulümbümüze ve Yönetimimize sahip çıktınız. Profesyonel Futbol Takımımız Cardozo ile Emenike arasında; her ikisyle de pazarlık halindeyiz. Bunlardan birisiyle anlaşacağız. Önümüzdeki hafta bunlardan birisini biterebileceğimizi umuyoruz. Bu arkadaşın bonservis beldelinin yarısını, yöneticilerimiz ve dışarıdaki ardaşalardan 4 kişi beraber karşılayacaklar dedi.

BAŞKAN GÖREV SÜRESİNİN SONUNA KADAR BURADA

Spekülasyonlara neden olan Aziz Yıldırım’ın başkanlık görev süresi hakkında da açıklamalar yapan Yılmaz, Bu kürsüden konuştuğu için hiç kimse ihraç edilmez kulübe tuzak kuranlarla işbirliği yapanlar, kulübün tüzüğü gereği cezalandırılırlar. Başkanımız Aziz Yıldırım Fenerbahçe Genel Kurul üyelerinin seçtiği müddetçe Fenerbahçe Spor Kulübü’nün başındadır. Başkan, gazete başlıklarıyla, ne idüğü belirsiz kulüp başkanlarının lafıyla gitmez. Başkan giderse bu genel kurul tarafından gönderilir, onun dışında gitmez. Biz sonuna kadar onun arkasındayız diyerek sözlerini tamamladı.
Talat Yılmaz’ın konuşmasının ardından toplantı sona erdi.

TOPLANTIDA OLAYLAR ÇIKTI

Bu arada Yüksek Divan Kurulu Toplantısı’nda olaylar çıktı.
Kulüp genel sekreteri Talat Yılmaz yönetim kurulu raporunu okuduğu sırada, daha önce kulüp üyeliğinden ihraç edilmesine karşın toplantı salonuna giren Kerim Kerimoğlu, Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay’a doğru yönelince güvenlik görevlileri tarafından apar topar salondan çıkarıldı.
Kerimoğlu’nun salondan çıkarılmasına bazı üyeler destek verirken, Selim Boğaz isimli üye Yıllarca kulübe hizmet etmiş birinin böyle apar topar çıkarılması doğru değil. Beni de çıkarın diye tepki göstererek, kapıya doğru yöneldi. Bunun üzerine diğer üyeler Selim Boğaz’a tepki gösterdi.

Yüksek Divan Kurulu Başkanı Günay ise yerinden kalkarak, salonun dışına çıktı ve Kerim Kerimoğlu ile konuşmak istedi. Bu sırada divan kurulu üyesi eski futbolcu Ogün Altıparmak da dışarı çıkarak, Selim Boğaz ile tartışmaya başladı. Tartışma sırasında Ogün Altıparmak ile Mehmet Birkon arasında itişme
yaşandı. Altıparmak yere düşerken cam masaya çarpınca, masa parçalandı.
Öte yandan Kerim Kerimoğlu, mahkeme kararıyla hakkındaki ihracın kaldırıldığını ve bunun Yargıtay tarafından da onaylandığını ileri sürdü.
Yüksek Divan Kurulu tarafından, kurul üyelerine, bu akşam tesislerde bir iftar yemeği verilecek.