Felaketin yıldönümünde gözyaşları sel oldu

Felaketin yıldönümünde gözyaşları sel oldu
17 Ağustos 2013 09:34

Yalova’da 2 bin 504 kişinin yaşamını yitirdiği 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 14’üncü yıldönümü nedeniyle Deprem Anıtı’nda anma töreni düzenlendi.

 

 

Felaketin meydana geldiği saat 03.02’de hayatını kaybedenler için anma töreni yapıldı. İl yöneticilerinin yanı sıra depremde yakınlarını kaybedenler ve çok sayıda kişinin katıldığı anma töreninde dualar okundu, gözyaşları sel oldu. Depremde hayatını kaybedenlerin adlarının yazılı olduğu beton bloklara çiçek koyanlar, 14 yıl önceki acıyı bir kez daha yaşadı. Deprem Anıtı’nın içinde bulunan fotoğraf sergisi de gezildi.
CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel, AKP Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, AKP Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan da anma törenine katıldı. Yalova İl Müftülüğü görevlileri Kur’an-ı Kerim ve dualar okudu, ilahiler söyledi.

MEŞALELİ YÜRÜYÜŞ

Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG) üyeleri de Deprem Anıtı’ndan başlayarak Cumhuriyet Meydanı’na kadar ellerinde meşalelerle yürüdü. Törende Coşkun, Koçal ve Pehlivan, yürüyüşe katılanlara helva dağıttı.

 

 

11 22 33 44 55