FDP Grup Başkanı'na taciz suçlaması

FDP Grup Başkanı'na taciz suçlaması
28 Ocak 2013 10:24

Almanya’da iktidar ortağı Hür Demokrat Parti’nin önde gelen isimlerinden Rainer Brüderle’nin bir gazeteciye cinsel içerikli sözler kullandığı iddiaları büyük yankı uyandırdı.

 

 

 

 

 

 

Haftalık ‘Stern’ dergisi muhabiri 29 yaşındaki Laura Himmelreich’in Hür Demokrat Parti Meclis Grup Başkanı Rainer Brüderle hakkında ortaya attığı iddialar Berlin’de cinsellikle ilgili bir tartışma başlamasına yol açtı. Deutsche Welle,  Himmelreich’in, kısa süre önce dergide yayınlanan bir yazısında, geçen yıl yaptığı röportaj sırasında Brüderle’nin göğüslerine dikkatle baktığını ve kendisine, derin göğüs dekolteli geleneksel üstü dar altı geniş elbisesini iyi dolduracağını söylediğini iddia etti. Alman gazeteci, yazısında gece yarısı bir otel barında yaptığı röportaj ardından Brüderle’nin diğer misafirlerle vedalaştığını FDP’li politikacının bu sırada yüzünü ona çok yaklaştırdığını öne sürdü.

 

 

 

 

Büyük yankı uyandıran iddia üzerine Brüderle yazıdaki suçlamaları kabul etmedi. Ancak, Hür Demokrat Parti milletvekillerinden Rainer Stinner, genç gazeteciye profesyonel davranmadığını, olayın seçimler yaklaşırken 1 yıl sonra gündeme getirilmesinin dikkat çekici olduğunu söyledi.

 

Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth ise ‘Brüderle olayı açıklasa ve özür dileseydi fena olmazdı’ diye tepki göstererek cinsiyetçi davranmayı erkeklerin önemsiz bir şey ya da onların doğal hakkı gibi görmesini üzücü bulduğunu ifade etti.

 

 

Sosyal Demokrat Parti’nin Meclis Grup Başkanı Frank Steinmeier ise gazeteciler ve politikacılar arasında da profesyonel bir mesafe olması gerektiğine dikkat çekti.

 

Tartışmalarla ilgili hükümet sözcüsü Steffen Seibert de bir açıklama yaptı. Seibert, ‘Almanya Başbakanı Angela Merkel’in siyasette ve siyasilerle medya mensupları arasındaki ilişkilerde insani bir profesyonellik ve saygılı bir ilişkiden yana olduğunu’ söyledi.