FB Anamuhalefetten etkili ! AKP ile F Tipine karşı FB ambalajı ile sokak muhalefeti

FB Anamuhalefetten etkili ! AKP ile F Tipine karşı FB ambalajı ile sokak muhalefeti
17 Mayıs 2012 09:40

Yeni Mesaj yazarı Sabahattin Önkibar, Fenerbahçe camiasının AKP ve Cemaatin yanlışlarına karşı en iyi muhalefeti sergilediğini iddia etti:Hakkını teslim edelim CHP ile MHP’nin AKP iktidarına karşı yapamadığı toplumsal muhalefeti Fenerbahçe camiası yapıyor.Sadece sokak, cadde ve tribünlerde değil, Fenerbahçe taraftarının sanal alemde AKP ile F Tipine karşı başlattığı taarruz her geçen gün genişliyor.

Alay ve esprilerle süslenen muhalefet tarzı gençlik üzerinde müthiş etki bırakıyor.

Mesela önceki gün Twitter’de şu salvolar vardı:
-“Beşar Esad’ı Fenerbahçe tribününde gören iktidarın polisi, biber gazı ile hücuma geçti.”
-F Tipi Emniyet’ten yeni hizmet, Fenerbahçe yaz, 155’e gönder, biber fazı gözüne gelsin!”
-Meğer Fenerbahçe’yi Ergenekoncular kurmuş!”
Sadece bu alaycı ifadeler ve kitlesel sokak gösterileri değil, mesela Fener-Galatasaray maçının hemen sonrasında tribündeki on binlerin polisi kastederek “Cemaat dışarı” sloganlarını atması toplumda oluşan algıyı resmetmesi bağlamında fevkalade önemliydi.

Tabi bu slogan sonrasında polisin çocukların da bulunduğu tribünlere biber gazını sıkarak düşmana saldırır misali hücuma geçmesi ise ayrıca sorgulanması gereken bir garabet örneğiydi.

Fenerbahçe camiasının iktidara ve F tipine karşı muhalefeti sokağa taşıyıp kitleselleştirmesi siyasetçileri de harekete geçiriyor.

Mesela fanatik bir Fenerbahçeli olan Tayyip Erdoğan önceki gün kendi takımını açıktan hedef alıyor. Keza Kemal Kılıçdaroğlu da ciddi bir iddiaya göre hapiste ziyaret ettiği Aziz Yıldırım’a İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını teklif ediyor.

Evet Fenerbahçe bugün adeta AKP ile devletin kurumlarını sızan F Tipi’nin kurduğu baskı rejimine başkaldırı aracı oluyor ya da muhalif kitlesel kalkışma Fenerbahçe ambalajı ile kendini göstermeye başlıyor.

Bazılarımız spor arenaları siyasi muhalif mecra olamaz diyebilir lakin bunalan yığınlar tepkilerini uygun siyasi mecralar bulamazsa farklı ambalajlarla yansıtırlar ki bu pekâlâ spor kulüpleri de olabilir. Unutulmasın pek çok başkaldırı ve büyük değişim başka ambalajlarla start alıp vücut bulmuştur.

Cübbeli cezaevinden çıkmak için Suriye’ye sövüyor.

Cübbeliyi biliyorsunuz malum seks kasetleri ve şantaj iddialarından ötürü hapsedilen şahıstır.
İşte bu Cübbeli hiç utanmadan cezaevinden cihat fetvalarını veriyor ve Suriye’ye hücum diyor.
Ona sorarsanız Şiası, Alevisi kâfir ve onları öldürmek cihat!

İslam’ı cübbe ve sarığa hapseden bu şahıs evet açıktan Müslümanlar arası bir savaşa yani yeni bir Kerbela faciasına hiç utanmadan çığırtkanlık yapıyor.

Peki, bunun arkasında ne mi var?
Cübbeli cemaatinin eski bir mensubuna göre Ahmet Hoca F Tipi ile Tayyip Erdoğan’a bu demeç ile selam gönderip, “Beni cezaevinden çıkarırsanız bu konuda size hizmet
ederim” mesajını veriyor.