Fazıl Say'dan yeni açıklamalar

Fazıl Say'dan yeni açıklamalar
4 Haziran 2012 12:09

Twitter’de yazdıklardan dolayı hakkında 1,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan piyanist ve besteci Fazıl Say yazılı açıklama yaptı.

“ANADOLU KÜLTÜRÜNÜN TANINMASINDA KATKIM VAR”

Say’ın açıklaması şöyle:

“Müzik hayatımı bu ülkenin kültürünü, tarihini, ruhunu anlamaya çalışarak geçirdim.

“Kara Toprak”,“ Hezarfen Ney Konçertosu”, “İstanbul Senfonisi” gibi eserlerim; dünyanın dört bir yanındaki önemli konser salonlarında, birçok müzisyen ve orkestra tarafından seslendirilerek her kesimden insana ulaşıyor. Buna dayanarak; Anadolu kültürünün tanınmasında az çok benim de katkım var desem, herhalde yanlış bir şey söylemiş olmam”

“DAHA DA DAYANILMAZ HALE GETİRİYOR”

“Ancak; son zamanlarda sözlerimi farklı yerlere çekenler yüzünden, en büyük ilham kaynağım olan ülkemle şu an karşı karşıya kalmış durumdayım. Birbirimize destek olmak varken, birçokları tarafından hakaretlere ve saldırılara maruz kalmak, bu zorlu süreci benim için daha da dayanılmaz hale getiriyor”

“ASLA YAKIŞMAYACAK BİR DURUMDUR”

“Herhangi bir kesime, kişiye ya da kuruma hakaret etmek, aklımdan bile geçmedi, geçemez. Zaten bu bir sanatçının hassasiyetine ve yaklaşımına asla yakışmayacak bir durumdur. Ben düşünce ve ifade özgürlüğüne her zaman saygı duydum. Bu herkes için eşit bir haktır.

Beklentim; kişilerin veya kurumların beni yargılamadan önce biraz da olsa müziğime zaman ayırıp, toplumumuzun değerleri üzerine aslında ne hissettiğimi anlamaya çalışmalarıdır”