Fatih'te şüpheli paket alarmı

Fatih'te şüpheli paket alarmı
12 Ocak 2013 12:44

Fatih’te tramvay durağının yakınına bırakılan çanta panik yarattı.

 

 

 

 

 

 

Aksaray Tramvay Durağı’nın yakınında Ordu Caddesi ile Gazi Mustafa Kemal Paşa Caddesi’nin kesişimindeki varyant altında bir çanta olduğunu gören vatandaşlar polise haber verdi. Kısa süre içinde adrese gelen Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı resmi ve sivil ekipler, çantanın etrafından güvenlik şeridi oluşturdu.

 

 

Polisin, güvenlik şeridi oluştururken temizlik görevlilerinin kullandığı gereçlerden faydalandığı dikkat çekti. Ordu Caddesi ile Gazi Mustafa Kemal Paşa Caddesi yaya ve taşıt trafiğine kapatılırken, tramvay seferlerinin ve varyantın üzerindeki taşıt trafiğinin durdurulmadığı gözlendi.

 

 

FÜNYEYLE PATLATILDI

Verilen bilgi üzerine adrese gelerek çalışma başlatan bomba uzmanları önce tramvay seferlerini daha sonra da varyant üzerindeki taşıt trafiğini kesti. Özel kıyafetini giyerek çantanın yanına giden bomba uzmanı, fünyeyi yerleştirdi. Patlatılan çantada yapılan incelemede, içinde kadın kıyafetleri ile makyaj malzemelerinin bulunduğu belirlendi. Yaya ve taşıt trafiğine kapatılan yol, çalışmaların tamamlanmasının ardından tekrar trafiğe açıldı.

 

 

Bomba imha uzmanının çalışmalarını görüntüleyen gazetecilerle, polisler arasında kısa süreli tartışma yaşandı.