Fatih Camii’nde olay

Fatih Camii’nde olay
13 Eylül 2013 15:49

Fatih Camii’nde cuma namazı sırasında olay çıktı.

 

 

Fatih Camii’nde Cuma namazı öncesi verilen vaaz sırarsında gergin anlar yaşandı. Görgü tanıtlarının verdiği bilgiye göre, vaazın sonlarına doğru mihrabın yakınında oturan Selami O. biranda ayağa kalktı. Elinde bıçak olduğu iddia edilen kişi bağırmaya başladı. Bunun üzerine, cemaatten yaklaşık 20 kişilik bir grup, bağırmaya devam eden Selami O.’yu etkisiz hale getirdi.

 

Bu sırada cami imamı cemaate seslenerek “aramızda provokatörleri olabilir lütfen siz müdahale etmeyin” “sivil polisler öne gelsin” diye anonslar yaptı. Bu sırada namaz sonrası yapılacak eylem için tertibat almış çevik kuvvet polisleri camiye yönlendirildi. İçeriye giren çevik kuvvet ekipleri Selami O.’yu gözaltına aldı. Amacının ne olduğu henüz öğrenilemeyen Selami O. ile cami cemaati arasında çevik kuvvet ekipleri, koridor oluşturdu. Camiden dışarıya çıkarılan Selami O.’ya avluda namaz için bekleyen cemaat tepki gösterdi.

 

Çevik kuvvet polisleri korumasında avludan dışarıya çıkarılarak polis minibüsüne bindirilen Selami O.’ya saldırma girişiminde bulunan bazı şüphelilere çevik kuvvet ekipleri engel oldu. Gözaltına alınan Selami O. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

 

Cuma namazını kılmayarak dışarıya çıkanlar durumu anlatırken, bir çok kişi olayın provokasyon olduğunu belirtti.

 

VALİLİKTEN AÇIKLAKLAMA

 

Olayla ilgili İstanbul Valiliği’nden açıklama yapıldı. Açıklamada, “Bugün Fatih Camiinde Cuma namazı vakti cemaatin arasından elinde bıçakla çıkarak ben askerim diyen kişinin askerlik görevini yapmakta iken psikolojik rahatsızlıkları nedeniyle tedavi gören ve üç ay raporlu olan Selami O. isimli bir kişi olduğu Emniyet görevlilerimizce yapılan inceleme sonucu anlaşılmıştır” denildi.