Faşist gidişe dur demek yetkimiz var

Faşist gidişe dur demek yetkimiz var
2 Şubat 2013 13:19

Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu, ‘yargı görevini yapanı engellemeye teşebbüs’ suçundan haklarında dava açılan İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve avukatların yanında olduklarını belirterek, “Türkiye’deki baro ve avukatlar güç birliği yaptığı takdirde, faşist gidişe bizler ‘dur’ deme yetkisine sahibiz” dedi.

 

 

 

 

Düzce’nin Akçakoca İlçesi’nde, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin dün akşam belediyenin konferans salonunda düzenlediği ‘Cumhuriyet ve demokrasi’ konulu konferansa konuşmacı olarak Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu katıldı. Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Metin Feyzioğlu, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve avukatlar hakkında ‘yargı görevini yapanı engellemeye teşebbüs’ suçuyla açılan davaya değinerek, “İstanbul Barosu’nun bu süreçte daima yanında olduk, olacağız. İstanbul Barosu’na desteğimiz yanında olmak, güç birliği yapmaktır. Hiç kuşkusuz, Ankara Barosu, İstanbul Barosu, Türkiye’deki baro ve avukatlar güç birliği yaptığı takdirde, faşist gidişe bizler ‘dur’ deme yetkisine sahibiz” diye konuştu.

 

 

 

Feyzioğlu yeni anayasa süreciyle ilgili olarak ise “Bunu milletin sağduyusuna bırakıyorum. ‘Yetmez ama evet’ dedikten sonra ‘Yetti artık, vallahi billahi’ diyenler bile teker teker zindana atılmakta. Dolayısıyla artık bu toplumun bir daha kanmayacağını düşünüyorum. Kanmaması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Bir soru üzerine, denetimli serbestlikle ilgili yasanın yürürlüğe girmesiyle başlayan tahliyeleri de değerlendiren Feyzioğlu, şunları kaydetti:

“Genel af konusunda toplumun algısı şu: Bir o taraftan, bir bu taraftan sürekli alıyorlar. Siyaset yargıyı yöneterek, KCK, Ergenekon sürekli alıyorlar, zindana atıyorlar. En sonunda, ‘Hadi genel af bizim çözümümüz’. Genel af falan değil, bizim çözümümüz demokrasi, kusursuz, eksiksiz bağımsızlık. İmralı ile görüşmelerle ilgili samimiyet testini şöyle ortaya koyuyorum: Teröre hiç bulaşmamış, karışmamış tüm siyasetçileri teker teker toplayıp zindana atıyorlar ama karakol basmış eli silahlı olanlara da yurt dışına çık diyorlar. Bunun neresi samimi.”