Fakıbaba’ya makam aracı cezası!

Fakıbaba’ya makam aracı cezası!
1 Kasım 2022 10:02

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, AKP’den istifa etmesi sebebiyle Ahmet Eşref Fakıbaba’ya makam aracı cezası kesti.

 

 

Milli Gazete’den Sadettin İnan’ın haberine göre Ahmet Eşref Fakıbaba’ya Tarım Bakanlığı görevinden dolayı tahsis edilen makam aracının AKP’den ayrılmasından dolayı Tarım Bakanı Kirişçi’nin talimatı ile geri alındığı ortaya çıkarken, bu karar eski bakanlara verilen bütün makam araçlarını da tartışmalı hale getirdi.

ANKARA / Geçtiğimiz hafta AKP üyeliğinden ve milletvekilliğinden istifa ederek İYİ Parti’ye katılan eski Tarım ve Orman Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile ilgili bugün şok edici bir gelişme yaşandı. Fakıbaba’ya Tarım Bakanlığı görevinden dolayı 2018’de görevden ayrılırken, Bakanlık tarafından verilen 2013 model Passat marka otomobilin dün Kirişçi’nin talimatı ile geri alındığı ortaya çıktı. Mehdi Eker başta olmak üzere eski Tarım Bakanlarına verilen makam araçlarının hiçbiri geri istenmezken, AKP’den istifa etmesinden dolayı sadece Fakıbaba’ya verilen aracın geri istenmesi, eski bakanlara verilen makam araçlarındaki keyfiyeti de gözler önüne serdi.

 

 

AKP’Lİ DEĞİLSEN BAKAN OLARAK GÖREV YAPSAN DA DEVLETİN HİÇ BİR İMKANINI KULLANAMAZSIN!
Eski Tarım ve Orman Bakanı Fakıbaba’nın AKP’den ve milletvekilliğinden istifasının yankıları devam ederken, dün dikkat çeken bir gelişme daha yaşandı. Ahmet Eşref Fakıbaba’ya 2018 yılında görevden ayrılırken, tahsis edilen makam aracının, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin talimatı ile geri istendiği ortaya çıktı. Başta Mehdi Eker olmak üzere görev yapan bütün eski Tarım Bakanlarına verilen makam araçları ile ilgili hiçbir işlem yapılmazken, AKP’den ayrılmasıyla birlikte Fakıbaba’ya Bakanlık tarafından tahsis edilen aracın geri istenmesi tepkileri de beraberinde getirdi. Söz konusu makam araçları AKP’li oldukları için değil Bakanlık görevinden dolayı verilirken, Fakıbaba’nın AKP’den ayrılmasından dolayı kendisine verilen bu imkandan mahrum bırakılarak Kirişçi tarafından cezalandırılmak istenmesi dikkat çekti.

 

 

BÜTÜN BAKANLIKLARDA GÖREVDEN AYRILAN BAKANLARA ARAÇ TAHSİS EDİLİYOR
Bilindiği üzere bütün bakanlıklarda, bakanlar görevden ayırılırken yanlarında da birer makam aracı götürme hakları bulunuyor. Eski bakanların yanlarında götürdükleri makam araçlarını da sınırsız kullanma hakkı bulunuyor. Tarım ve Orman Bakanı olarak görev yapan Ahmet Eşref Fakıbaba’ya da bu çerçevede 2018’de görevden ayrılırken 2013 model Passat marka bir makam aracı verilmişti.

 

 

YÜKSEK KOMİSERLER KURULUNDAN ARANARAK MAKAM ARACI GERİ ALINDI!
Söz konusu makam araçları eski Bakanlara AKP üyeliklerinden dolayı değil Bakanlık yapmalarından dolayı verilirken, AKP’den istifasının ardından Fakıbaba’dan dün makam aracının geri istenmesi, yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi.

Alınan bilgilere göre, Yüksek Komiserler Kurulu’ndan bir yetkilinin dün Fakıbaba’yı arayarak kendisine tahsis edilen Passat marka otomobilin, Yüksek Komiserler Kurulu’nun kiralık aracı olduğu ve geri iade edilmesi gerektiğini belirttiği, Fakıbaba’nın da bu talebe hiçbir şekilde itiraz etmeyerek, aracı geri gönderdiği kaydediliyor.

 

 

VAHİT KİRİŞÇİ’NİN TALİMATI İLE ARAÇ GERİ ALINDI!
Yüksek Komiserler Kurulu’ndan Fakıbaba’yı arayan yetkilinin Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin talimatı üzerine aracı geri istediği belirtilirken, Kirişçi’nin bu tavrı eski Bakanlara verilen makam araçlarındaki keyfiyeti de gözler önüne serdi. Kirişçi’nin görevden ayrılan Bekir Pakdemirli başta olmak üzere onun öncesindeki eski Bakanlara verilen makam araçları ile ilgili hiçbir işlem yapmazken sadece Fakıbaba’ya tahsis edilen makam aracını geri istetmesi, “makam araçları eski bakanlara AKP’li oldukları için mi veriliyor?” sorusunu gündeme getirdi.