Fakıbaba'n​ın yeniden AKP'ye katılmasın​a Urfalılar kızdı

Fakıbaba'n​ın yeniden AKP'ye katılmasın​a Urfalılar kızdı
23 Ocak 2013 00:03

Şanlıurfa’da, iki dönemdir belediye başkanlığı yapan Ahmet Eşref Fakıbaba’nın, bugün Meclis’teki grup toplantısında Ak Parti’ye katılması, Şanlıurfa’da hem sevinç hem tepkiye neden oldu.

 

 

 

 

 

 

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı bugünkü AKP Meclis Grubu toplantısında AKP’ye katıldı.

 

 

 

28 Mart 2004 yerel seçimlerinde AKP’den Şanlıurfa Belediye Başkanı olarak seçilen Ahmet Eşref Fakıbaba, dönemin milletvekillerinin, ‘Yerine ceketimizi koysak seçilir’ demeleri üzerine partisiyle arası açılması sonucu istifa ederek 2009’da bağımsız aday olarak girdiği yerel seçimlerde 77 bin 997 oy alarak yüzde 44’lük bir oranla ikinci kez belediye başkanı seçilmişti. Bağımsız olarak seçildikten sonra Saadet Partisi’ne katılan Fakıbaba, daha sonra Numan Kurtuluş’un partiden ayrılması üzerine bu partiden istifa etmişti.

 

 

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın tekrar AKP’ye katılıp rozet takmasına tepki gösterenler, Başbakan Erdoğan’nın kendi sözünü çiğnediğini belirterek seçimlerde AKP’ye oy vermeyeceklerini söylerken, bazıları da Fakıbaba’nın partiye katılmasını memnunlukla karşıladı ve kente hizmetin daha çok geleceğini savundu.

 

 

Siyaset meydanın Şanlıurfa olduğunu söyleyenler ise Fakıbaba’yı seçimlerde bağımsız olarak seçtiklerini, ancak hizmet için Fakıbaba’nın AKP’ye geçmesini olumlu karşıladıklarını ifade etti.