Fahiş bir harcama daha!

Fahiş bir harcama daha!
9 Ağustos 2022 12:04

AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, fahiş bir harcamaya daha imza attı. İdare, ev ziyaretlerinde dağıtmak amacıyla alacağı 5 bin kg çikolata ve 15 bin adet ahşap çikolata kutusu için 924 bin TL ödedi.

 

Fotoğraf: Fatma Şahin  Twitter

 

Birgün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre yerel yönetimlerin, giderek derinleşen ekonomik krizin gölgesinde gerçekleştirdiği yüksek maliyetli harcamalara bir yenisi daha eklendi. AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, ev, hasta ve bayram ziyaretlerinde dağıtmak üzere 579 bin TL’lik çikolata aldı. Çikolatalar için alının 345 bin TL’lik ahşap çikolata kutuları ile birlikte harcama 924 bin TL’ye yükseldi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin, “Çikolata ve Ahşap Kutu Mal Alımı” ihalesi, 7 Nisan’da düzenlendi. İhale, çikolata alımı ve ahşap çikolata kutusu alımı olmak üzere iki farklı kısman ayrıldı. Açık ihale yöntemiyle gerçekleştirilen ihale, belediyenin sosyal medya hesapları aracılığıyla canlı olarak yayınlandı. Canlı yayını, yalnızca 11 kişi takip etti.

 

 

SÖZLEŞME BEDELİ DUDAK UÇUKLATTI

 

 

İhale kapsamında 10 Mayıs’ta iki farklı sözleşme imzalandı. Toplam 579 bin TL’lik ilk sözleşmenin 5 bin kilogram çikolata alımını kapsadığı, 345 bin TL’lik ikinci sözleşmenin ise 15 bin adet ahşap çikolata kutusunu kapsadığı belirtildi. İhalenin toplam maliyeti kayıtlara, 924 bin TL olarak geçti.

İhale için hazırlanan idari şartnameye göre, belediyenin alacağı 5 bin kilogram çikolatanın 2 bin 500 kilogramı sütlü, 2 bin 500 kilogramı ise bitter olacak. Çikolatalar, 15 bin adet ahşap kutuya konulacak. Bitter ve sütlü çikolatalar, en az 290 gram olarak paketlere ayrılacak.

 

HALKIN PARASI ÇARÇUR EDİLİYOR

 

 

Gaziantep Şahinbey Belediyesi Belediye Meclisi CHP Üyesi Hasan Şencan, büyükşehir belediyesinin harcamasını, “Halk ekonomik kriz çekerken kamu kaynaklarının çarçur edilmesi” olarak değerlendirdi. Kente yıllardır halk ekmek fabrikası açılması çağrısında bulunduklarını anlatan Şencan, “Halk kuru ekmek alamayacak duruma gelmiş, bunlar çikolata peşinde. Birileri dinozor peşindeydi, birileri de çikolata… Çocukluklarını yaşayamayanların travmaları ile uğraşıyoruz. Müsrif şekilde harcanan kamu kaynaklarının hesabının sorulacağı Bizler o günü bekliyoruz ve o güne sayılı günler kaldı” dedi.