F Tipinden Hopa Mektubu

F Tipinden Hopa Mektubu
9 Aralık 2011 14:13

Sincan F-tipinde TKP’li 1 ODTÜ’lü

Sincan F-tipinde TKP’li 1 ODTÜ’lü

 

 

Utku Çakırözer – Cumhuriyet

 

 

Sincan F Tipi’nden Bir Hopa Mektubu…

Zarfın içinden üzerinde ‘GÖRÜLDÜ’ damgalı bir mektup çıktı. Sincan F Tipi Cezaevi’nden Cüneyt Çakır göndermiş. Dileğini okurlarımızla paylaşmak isterim:

“Merhabalar, İsmim Cüneyt.

ODTÜ Felsefe Bölümü öğrencisiyim. Ancak size bu mektubu üniversite kantinimizden değil, Sincan F Tipi Cezaevi’nden yazıyorum. Hopa’da bir öğretmenin öldürülmesini protesto eden eyleme katıldığım için ağustos ayında tutuklandım. TKP üyesi olmama rağmen ‘THKP-C, Dev-Yol, Devrimci Gençlik’ isimli örgüte üye olmakla suçlanıyorum. Hakkımdaki suçlamalar bir yana, sosyalist olduğum için yargılanıyorum.

Aklımızı esir almaya çalıştılar yıllardır, yapamadılar! Şimdi bizi 9 Aralık’ta (bugün) hapsetmeye çalışacaklar. Sadece biz 28 tane genci değil, bizim gibi düşünen insanları yargılamaya çalışacakları için sizleri mahkemeye çağırıyorum. Boyun eğmiyorum diyorsanız, orada olmanızı isteyeceğim sizden.

O gün orada olun ki, sadece bizi değil, bizim gibi düşünen, ‘ayrı yolları’ olanları da yargılamaya çalıştıklarını anlasınlar…

Sincan’dan sımsıcak, dostça sevgiler…”

Hopa’da emekli öğretmen Metin Lokumcu’nun ölümüyle sonuçlanan olayları AKP Ankara İl Başkanlığı önünde protesto edenler arasından büyük bölümü Cüneyt gibi üniversite öğrencisi ve tutuklu olan 28 kişinin yargılaması bugün başlıyor. Bu kişiler evlerinde bulunan Mahir Çayan ve Deniz Gezmiş fotoğrafları, Marx ve Engels kitapları delil gösterilerek terör örgütü üyeliği ile suçlanıyorlar. Haklarında 42 yıla kadar hapis cezaları isteniyor.

Bu sabah 10.00’da, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Cüneyt’lerin yanında olacağım…