Ezber bozmaya geldim

Ezber bozmaya geldim
17 Eylül 2012 22:08

Merhum Başbakan Adnan Menderes’in anıt mezarını ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Geçmişte yapılan tüm siyasi idamların birer cinayet olduğunu kabul etmemiz gerekiyor. Eğer Türkiye’nin barışa ve huzura ihtiyacı varsa ve bu ezber bozmakla gerçekleşecekse ben buraya bir ezberi bozmaya geldim” dedi.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Başbakanlardan merhum Adnan Menderes’in anıt mezarını ziyaret etti. Kılıçdaroğlu’na CHP Milletvekili Gürsel Tekin, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve partililer eşlik etti. Menderes’in mezarına çiçek bırakarak dua eden Kılıçdaroğlu, daha sonra gazetecilere açıklamalar yaptı.
 
“ONLAR BU ÜLKE İÇİN ÇALIŞTILAR”
 
Türkiye’nin barışa ve huzura ihtiyacı olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Geçmişte yapılan tüm siyasi idamların birer cinayet olduğunu kabul etmemiz gerekiyor. Tarih böyle yazar, bizim de böyle kabul etmemiz lazım. Onlar bu ülke için çalıştılar. Bu ülkeye hizmet verdiler. Arzumuz bir toplumsal barış sağlamak ve bu ülkede huzuru yeniden getirmek. Biz toplumsal uzlaşma içinde ülkeye barışı getirmek için her türlü çabayı göstermeye hazırız. Kişisel çıkar peşinde değiliz. Tüm amacımız ülkede huzur, barış olsun” dedi.
 
“DERSİMİZİ ALDIK ÖĞRENDİK”
 
Geçmişte yapılan hatalardan ders almak gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Siyaset kin üzerine kurulmaz. Siyasette kin üslubu olmaz. Görüş farklılıkları olur, bu da bir toplumun zenginliğini gösterir. Bu amaçla buraya geldik. Gazeteci arkadaşımız soruyor ‘Bir ezberi bozmak için mi geldiniz?’. Eğer Türkiye’nin barışa ve huzura ihtiyacı varsa ve bu ezber bozmakla gerçekleşecekse ben buraya bir ezberi bozmaya geldim.
 
Sadece elimizde birer çiçekle buraya geldik. Tarih bize ders verdi, dersimizi aldık ve öğrendik. Ders almaktan, öğrenmekten hiçbir zaman gocunmadık. Bu ülkenin dostluğa, barışa ihtiyacı var. Bu ülkede kin, nefret eken siyasal anlayış hiçbir zaman başarılı olmamıştır” diye konuştu.