Eyleme katılan öğretmenler serbest kıyafetle derse girdi

Eyleme katılan öğretmenler serbest kıyafetle derse girdi
2 Ocak 2013 14:50

Eğitim-Bir-Sen’in ülke genelindeki derslere serbest kıyafet eylemi nedeniyle bugün Antalya’daki bazı öğretmenler derslere serbest kıyafetle girdi.

 

 

Eğitim Bir- Sen, 657 sayılı devlet memurları kanunu kapsamında uygulanan kılık- kıyafet yönetmeliğine karşı, ‘Kılık Kıyafet Özgürlüğü ve Başörtüsü Yasağına Hayır’ başlıklı bir eylem düzenledi.

 

Eylem kapsamında bugün Antalya’da kot pantolon, başörtüsü, hafif sakallı gibi yönetmeliğe aykırı şekillerde okullarına giden Eğitim Bir- Sen’li öğretmenler Muratpaşa Lisesi önünde toplandı.

Eğitim Bir- Sen Antalya Şube Başkanı Süleyman Gökçe, 1982 model darbe ürünü, çağdışı kılık ve kıyafet yönetmeliğini protesto için toplandıklarını, yönetmelikteki uygulamaların akla zarar olduğu ve devlet memurlarına adeta üniformalı asker muamelesi yapıldığını söyledi. Gökçe; ense tıraşı, sakal, favori, bıyık, tırnak uzunluğu ile ilgilenen, çalışanlarının kot ve benzeri pantolon giyemeyeceği hükmünü içeren, inancı gereği başını örtme ihtiyacı duyan ve tercihinden dolayı saygı duyulması gereken kadın çalışanlara başörtüsü yasağı getiren darbeci dönemin ürünü, çağdışı yönetmeliği tanımadıklarını dile getirdi. 

Darbe dönemindeymiş gibi ilkel başörtüsü yasağının yönetmeliklerden hala tamamen kazınamadığını ifade eden Gökçe, yönetmeliğin acilen değiştirilmesini istediklerini açıkladı. Gökçe, “Şimdi yönetmeliği yok sayıyor, okullarımıza serbest kıyafetle giriyoruz” dedi.

Eylem kapsamında, Muratpaşa Lisesi öğretmenlerinden Eğitim Bir- Sen üyesi olan resim öğretmeni İsmail Kar da resim dersine bugün kravat ve ceketsiz olarak serbest kıyafetle girdi.