Evren'le Erdoğan arasındaki fark

Evren'le Erdoğan arasındaki fark
12 Eylül 2012 14:45

Aralarında bir fark vardır Kenan Evren 5 general ile birlikte karar veriyordu.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, “Recep Evren ile Kenan Erdoğan aynı kişi ve diyorum ki Kenan Evren ile Recep Erdoğan aynı kişidir, aralarında bir fark vardır Kenan Evren 5 general ile birlikte karar veriyordu. Recep Erdoğan tek başına karar veriyor. Ayrıca bir fark daha var. Kenan Evren’in belinde silahı vardı, Recep Erdoğan’ın cebinde çakısı var” dedi.
 
TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, sözlerine, “Bugün bayram. Bugün AKP’nin bayramı, Sayın Recep Erdoğan’ın bayramı. Hatta onların doğum günü bugün. 29 Ekimleri kutlamayanlar, 30 Ağustosları kutlamayanlar, 23 Nisanların içini boşaltanlar, anlamsızlaştıranların bayramıdır” dedi.
 
12 Eylül 1980 darbesinin bir gece karanlığında geldiğini ifade eden İnce, “Ve o karanlık halen devam etmektedir. Bugün Kenan Evren’in 12 Eylül’ünün 32. yıldönümü, Recep Erdoğan’ın 12 Eylülünün ikinci yıldönümü. Bu bayramları kendilerine kutlu olsun” diye konuştu.
 
-“BUGÜN DEMOKRASİ HAVARİSİ KESİLEN BADEMLER O GÜN NERDEYDİ”-
 

Sorulması gereken sorular olduğuna işaret eden İnce, “12 Eylül 1980’deki darbeden kim nemalanmıştır? Kimin siyaseten önü açılmıştır? Kimler işkence görmüştür? Hangi partiler kapatılmıştır? Hangi partilerin mallarına el konulmuştur? Kimler zorunlu ikamete tabi tutulmuştur, kimlere siyasi yasak getirilmiştir? Darbe için icazeti kim vermiştir? Bizim çocuklar başardı sözünü söyleyen kimdir? Ve bizim çocuklar diyenin bugün eş başkanı kimdir? Bugün demokrasi havarisi kesilen bademler o gün nerdeydi?” sorularını yöneltti.
 
-“KENAN EVREN GİTTİ, RECEP ERDOĞAN GELDİ”-
 

“Kenan Evren gitti, Recep Erdoğan geldi” diyen İnce, şöyle devam etti:
 
“Bugün 12 Eylül 1980’in mevzuatı, uygulamaları halen yürürlüktedir. Siyasi Partiler Kanunu, Sendikalar Kanunu, Grev ve Lokavt Kanunu, orda duruyor. Kenan Evren döneminde çıkarılan kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerin tümü duruyor. 12 Eylül’ün ruhu yerinde duruyor. 12 Eylül’ün YÖK’ü duruyor, 12 Eylül’ün zihniyeti duruyor. Atatürk’ün vasiyetini çiğnemişti 12 Eylülcüler, AKP’liler de o vasiyeti çiğnemeye devam ediyor. 12 Eylül’ü yapan cunta ortada yok ama 12 Eylül’ün düşünceleri, uygulamaları halen bugün iktidardadır. 12 Eylül 1980’de kitaplar suç deliliydi. AKP döneminde kitaplar bomba oldu. Kenan Evren döneminde basılmış kitaplar delildi. Recep Erdoğan döneminde basılmamış kitaplar delil oldu. Kenan Evren gitti, Recep Erdoğan geldi. Ama faşizm hiç yer değiştirmedi. Kenan Evren döneminde Milli Güvenlik Kurulu kararıyla grev yasaklanıyordu, şimdi AKP döneminde kanunla grev yasaklanıyor. Kenan Evren döneminde konsey milletvekillerini veto ediyordu şimdi AKP yargısı onları hapiste tutuyor. Kenan Evren döneminde 17 yaşında Erdal Eren idam edildi. Recep Erdoğan döneminde davayı müdahil olmak isteyenler engellendi. Kenan Evren’in Devlet Güvenlik Mahkemeleri vardı, Recep Erdoğan’ın özel yetkili mahkemeleri var. Ve yargıya gerekeni söyledik onlar da gerekeni yapıyor diyen bir Recep Erdoğan var. Kenan Evren, Ertuğrul Günay’ın babasının cenazesine gitmesini engellemişti, Recep Erdoğan da Mehmet Haberal’ın babasının cenazesine gitmesine izin vermedi. Kenan Evren döneminde insanları takip eden siyasi şube şefleri vardı, şimdi teknoloji ilerledi ortam ve telefon dinleyen siyasi şefleri var Recep Erdoğan’ın.”
 
Kenan Evren’in herkes tarafından bugün kınandığını kaydeden İnce, “O günlerde ona yalakalık yapanlar, ona yağcılık yapanlar bugün Kenan Evren’i kınıyor. Kenan Evren yaptığı 12 Eylül darbesinden bu yana 32 yıl geçti. Erdoğan ise yaptığı 12 Eylül’ünün üzerinden 2 yıl geçti” dedi.
 
-“KENAN EVREN’İN BELİNDE SİLAHI VARDI, RECEP ERDOĞAN’IN CEBİNDE ÇAKISI VAR”-
 
“Sizlerin aracılığıyla Recep Erdoğan’a uzun ömürler diliyorum, Kenan Evren kadar yaşasın” diyen İnce, “30 yıl daha 40 yıl daha yaşasın ki ülkeyi ne hale getirdiğini memleketi ne hale getirdiğini o kendisine bugün yalakalık yapan, yağcılık yapanların yetki elinden gittiğinde Kenan Evren’e şimdi nasıl yapıyorlarsa yüzüne bile bakmıyorlarsa onu da görsün diyorum. Allah kendisine Kenan Evren kadar uzun ömür versin. Hatta daha fazlasını versin diyorum” dedi. İnce, şöyle devam etti:
 
“Recep Erdoğan’ın akıbeti de Kenan Erdoğan fark etmiyor zaten Recep Evren ile Kenan Erdoğan aynı kişi ve diyorum ki Kenan Evren ile Recep Erdoğan aynı kişidir aralarında bir fark vardır, Kenan Evren 5 general ile birlikte karar veriyordu. Recep Erdoğan tek başına karar veriyor. Ayrıca bir fark daha var. Kenan Evren’in belinde silahı vardı, Recep Erdoğan’ın cebinde çakısı var. Aralarında ki tek fark bundan ibarettir. Her ikisi de memleketi karanlığa götürmüştür. Faşizmi iliklerimize karşı hissetmişizdir. Diktatörlük uygulamaları memleketimizde her ikisi döneminde de var. Aralarındaki fark dediğim gibi iki şeyden ibarettir.”