Ethem’i vuran polise tayin

Ethem’i vuran polise tayin
28 Eylül 2013 10:23

Ankara’daki Gezi Parkı eylemlerine katılan Ethem Sarısülük, Çevik Kuvvet polisi Ahmet Ş. tarafından başından vurularak öldürülmüştü.

 

Ahmet Ş.’nin olay sonrasında tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti. Yakın koruma verilen Ahmet Ş., aktif görevden pasif göreve çekilmişti. Milliyet’ten Sertaç Koç’un haberine göre, Ankara Emniyeti Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli olan sanık polis Ahmet Ş., geçtiğimiz günlerde Ankara’dan başka bir ile tayin edildi. Ahmet Ş.’nin “can güvenliği” nedeniyle başka bir ile tayinin gerçekleştirildiği öğrenildi. Ahmet Ş. hakkında verilen yakın koruma kararının, tayin edildiği bu ilde de sürdürüldüğü belirtildi.

 

‘DARP EDİLDİM’ ŞİKAYETİ

 

Ahmet Ş.’nin, olayla ilgili yargılandığı davanın ilk duruşması geçen pazartesi günü görülmüştü. Olaylara sahne olan duruşma sırasında, Sarısülük’ün ailesi, salona peruk, kalın çerçeveli gözlük ve bıyık bırakarak, sivil polislerin koruması altında gelen Ahmet Ş.’nin üzerine yürümüştü. Yaşanan arbede sırasında sanık polisin kafasındaki peruk, Sarısülük’ün kardeşi İkrar Sarısülük’ün elinde kalmıştı. Sanık polis, salondan çıkarılırken mahkeme, duruşmayı 28 Ekim’e ertelemişti. Ahmet Ş.’nin olay sonrasında darp raporu alarak, kendisine saldıranlar hakkında suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. Ahmet Ş.’nin, darp raporunda vücudunda ve yüzünde morluklar ve eziklikler oluştuğu belirtildi.

 

AVUKATLARA DA KORUMA

 

Emniyet Genel Müdürlüğü, dava sırasında Ahmet Ş.’yi savunmaları için sanık polise iki avukat tahsis etti. Emniyet’in, bu avukatlara da, dava nenediyle ölüm tehdidi aldıkları gerekçeleriyle ayrı ayrı yakın koruma verdiği öğrenildi. Avukatlara tehdit telefonları edilerek ve davayı bırakmaları yönünde telkinde bulunulduğu bildirildi.

 

Kaynak: Odatv