Ethem, Ali ve Mehmet’in anneleri ‘savaşa hayır’ eylemine katıldı

Ethem, Ali ve Mehmet’in anneleri ‘savaşa hayır’ eylemine katıldı
7 Eylül 2013 09:41

Gezi direnişinde öldürülen Ethem, Ali ve Mehmet’in anneleri ‘savaşa hayır’ eylemine katıldı.

 

 

Ali İsmail Korkmaz’ın annesi ‘Alişimi benden aldılar, başka anneler ağlamasın’ dedi.

 

Eskişehir’de Gezi Parkı protestoları sırasında sokak ortasında dövülerek yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz’ın annesi, Suriye ile savaş olasılığına “Başka anneler ağlamasın, savaş istemiyoruz. Alişimi benden aldılar, onu katlettiler” tepkisini gösterdi.

 

Güvenpark’ta CHP’li Kadın Kolları ve CHP’li kadın milletvekillerinin bulunduğu çeşitli kadın derneklerinin ve demokratik kitle örgütlerinin düzenlediği “Savaşa Hayır” sloganlı oturma eylemine Gezi eylemlerinde polisin kullandığı şiddet nedeniyle yaşamını yitiren Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz ve Mehmet Ayvalıtaş’ın anneleri de katıldı. Eylemde “Diren Suriye, Türk halkı seninle”, “Mehmetçik Coni’ye kalkan olamaz” sloganları atıldı, “Cilvegözü, Reyhanlı, Mavi Marmara, sıra geldi benim oğluma”, “Türkiye’nin kadınları savaşa hayır diyor” pankartları açıldı.

 

Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, “Savaş istemiyoruz. Alişimi benden aldılar, onu katlettiler. Biz ağladık, başka analar ağlamasın” dedi. Korkmaz, yine Gezi olayları sırasında öldürülen Abdullah Cömert’in annesi Hatice Cömert’in eylem için gönderdiği mesajını okudu.

 

Cömert mesajında, “Başka evlatlarımız ölmesin diye savaş istemiyoruz” dedi. Mehmet Ayvalıtaş’ın annesi Fadime Ayvalıtaş ise Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Mısır’da öldürülen Esma için gözyaşı dökmesini anımsatarak “Başbakan bizi görmüyor. Biz insan değil miyiz” tepkisini gösterdi.

 

‘Oğlumu yollamam’

 

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, “Haksız savaşa hayır demek için buradayız. Türkiye’nin kadınlarını, analarını savaşa hayır demek için kent merkezlerinde oturmaya davet ediyoruz” derken, tiyatro sanatçısı Suzan Aksoy eylemde bir anne olarak bulunduğunu belirterek “Savaş devletlerin ceplerine para doldurması demek. Ben oğlumu savaşa yollamam” dedi. Atürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan da “Sadece Başbakan ve yanındaki Savaş Nâzırı savaşı istiyor. Meclis’ten savaş kararı çıkmayacaktır” dedi.

 

 

CUMHURİYET