Esnaf kanserojen tehlikeye dikkat çekti! ‘Ucuz diye kullanılan renkli kağıtlar yüzde yüz kanserojen’

Esnaf kanserojen tehlikeye dikkat çekti! ‘Ucuz diye kullanılan renkli kağıtlar yüzde yüz kanserojen’
3 Eylül 2022 10:18

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Süleyman Bülbül, Efeler’in köy pazarında ambalaj satan bir esnafın derdini dinledi. Esnaf, “Geçen yıl 12 buçuk liraya satarken bu yıl 50 liraya satıyoruz. Pazarcılar artık bizi gördüğünde düşman görmüş gibi kaçıyor” diyerek yapılan fahiş zamma isyan etti.

 

 

Pazar ziyaretlerini sürdüren CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Süleyman Bülbül, pazarda ambalaj satıcısı esnafı ziyaret etti.
Gelen fahiş zamma tepki gösteren esnaf, “Geçen sene 8 liraya fabrika çıkışı vardı 12 buçuk liraya satıyorduk. Bu sene 46 liraya fabrika çıkışı var 50 liraya satıyoruz. Bu paketin içinde 320 tane var, geçen yıl 12 lirayken bu yıl 50 lira. Bu fiyat artışını da vatandaşa yansıtıyoruz. Kar marjımız da düşüyor, geçen yıl 4 buçuk lira kazanırken bu yıl 4 lira kazanıyoruz. Fiyatlardan dolayı alan daraldı, ambalaj sektörü artık bitmeye başladı. Sonunda kese kağıdına, fileye geçeceğiz.
Pazarcılar artık bizi gördüğünde düşman görmüş gibi kaçıyor. Önceden müşteri memnuniyeti olarak bir tane maydanoza poşet veriliyordu şimdi ise poşetini aç onun içine koyalım diyorlar. Bunu üreten PETKİM Aliağa’da fabrikası bunlar net olarak kafalarına göre zam yapıyorlar. 4 kat fiyat artışı oldu” ifadelerini kullandı.
“YÜZDE YÜZ KANSEROJEN”
Gelen zamlar sonrası renkli kağıt kullanıldığını söyleyen esnaf tehlikeye dikkat çekti. Esnaf, “Tost kağıtlarına zam geldi. Millet artık renkli kağıt kullanıyor sebebi ise daha ucuz olması. Bu kağıtlar yüzde yüz kanserojen, milletin sağlıyla oynuyorlar. Önceden 5 liraya satıyorduk, bugün 18 buçuk – 19 liraya bize geliyor 22 buçuk liraya satıyoruz. Tostçu, aperatifçi kağıdı bu fiyata almıyor” dedi.