Eskişehir’de, ODTÜ’ye destek için yolu kapattılar

Eskişehir’de, ODTÜ’ye destek için yolu kapattılar
7 Eylül 2013 22:39

Eskişehir’de yaklaşık 50 kişi Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) arazisinden geçecek olan yol için ağaç sökümüne karşı çıkanlara destek vermek için yolu trafiğe kapatıp oturma eylemi yaptı.

Eskibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi’ndeki Espark önünde akşam saatlerinde toplanan grup, ‘Diren ODTÜ Eskişehir seninle’ yazılı pankartı yere serip önüne de taşlar koyarak yolu trafiğe kapattı. Gruptakiler daha sonra caddede oturarak araçların geçişine izin vermedi. Yaklaşık 2 saat süreyle oturma eylemi yapanlarla bazı araç sürücüleri arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı. Gruptakiler daha sonra kendi aralarında oylama yapıp eylemlerine son vererek Hoşnudiye Mahallesi’ndeki ‘Ali İsmail Korkmaz Parkı’ diye adlandırdıkları parka yürüdü ve daha sonra dağıldı.

Bu arada, yola taş koyup caddeyi trafiğe kapatarak 2 saat süreyle oturma eylemi yapan gruptakiler hakkında polislerin yasal işlem başlattığı öğrenildi. Polisin kamera görüntülerinden eylemcileri belirleyip bu kişilere ‘Karayolunu trafiğe kapatmak’ suçunda 300’er lira para cezası verilmesi için gerekli yasal işlemi yapacağı, ayrıca 2 bin 911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na Muhalefet suçundan da soruşturma başlatacağı bildirildi.