Eskişehir’de, İstanbul’daki polis müdahalesi protesto edildi

Eskişehir’de, İstanbul’daki polis müdahalesi protesto edildi
21 Ağustos 2013 17:53

Eskişehir’de yaklaşık 50 kişi, Antalya’dan Adalet Yürüyüşü başlatıp İstanbul’a giden gruba polisin müdahalede bulunmasını protesto etti. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü binasına yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Oturma eylemi yapan grup daha sonra dağıldı.

Hoşnudiye Mahallesi Porsuk Bulvarı’ndaki parkta akşam saatlerinde toplanan grup, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’ne doğru yürüyüşe geçti. ‘Her yer direniş, her yer Taksim’, ‘Adalet için yürüyoruz’ ve ‘Ali İsmail Korkmaz onurumuzdur’ sloganları atan grubu Emniyet Müdürlüğü binasının bulunduğu Arifiye Mahallesi Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde polisler durdurdu. Çevik kuvvet polisleri barikat kurarak grubun geçişine izin vermedi. Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Bayram Önal, gruptakilere hava karardıktan sonra yapılan yürüyüşün yasal olmadığını söyleyerek dağılmalarını istedi.

Yere oturan gruptakiler yarım saat oturma eylemi yapıp dağılacaklarını söyledi. Polisler ise gruptakilere 15 dakika içerisinde basın açıklaması yapıp dağılmaları konusunda uyardı. Yaklaşık 20 dakika geçtikten sonra polisler oturma eylemi yapanların kalkıp caddeyi trafiğe açmalarını istedi. Kısa süreli gerginliğin ardından gruptakiler oturma eylemine son verdi.