Eskişehir’de Diş Tedavisi İçin Doğru Adres

Eskişehir’de Diş Tedavisi İçin Doğru Adres
19 Kasım 2022 17:42

Güzel bir gülümseme, insanların kendilerini etkileyici ve özgüvenli hissetmelerinin en önemli noktalarından bir tanesi. Ağız ve diş sağlığı söz konusu olduğunda pek çok kişi Eskişehir diş hekimi arayışına yalnızca daha beyaz dişler için başlıyordu. Lakin dişlerin ağız içindeki durumu da son derece önemlidir. Dr. Dt. Ghizlane Genç ve ekibi de ortodontik tedavi konusundaki deneyimleri ile insanların çok daha düzgün yapılı ve sağlıklı dişlere ulaşması sağlıyor.

 

 

Ayrık dişler, çapraşık dişler ya da çenedeki kapanış bozuklukları yalnızca performans anlamında kötü sonuçları beraberinde getirmiyor. Aynı zamanda estetik olarak da kişilerin olumsuz etkilenmesine sebep olur. Böylesi durumlarda Eskişehir ortodonti tedavisi konusunda doğru adımların atılmasının önemi ise son derece büyük. Alanında uzman isimler ile iletişime geçilmemesi halinde ne yazık ki tedavi sürecinde farklı sorunlar ortaya çıkabiliyor. Dr. Dt. Ghizlane Genç tarafından yapılan Eskişehir ortodonti tedavisi ile beraber dişlerinin görünümü konusunda sorun yaşayan kişiler, en iyi çözümü elde etmeyi başarıyor.

Eskişehir Ortodonti Tedavisinin Aşamaları Nelerdir?

Her insanın ağız ve diş yapısı farklıdır. Dolayısıyla ortodonti tedavisi için Eskişehir diş hekimi seçerken deneyimli isimler ile iletişime geçmek son derece önemlidir. Eskişehir ortodonti tedavisi başlarken ilk olarak ortodontist kişiyi detaylıca muayene edecektir. Bu muayene sırasında kişinin ağız ve diş yapısı incelenerek nasıl bir tedavi planı izlenmesi gerektiği belirlenerek kişi ile paylaşılır. Ardından da sıra tedavi koşullarının belirlenmesine gelir. Ortodonti içerisinde farklı tedavi seçenekleri bulunmaktadır. Bunun temel nedeni ise kişinin çene, ağız ve diş yapısına göre en uygun tedavinin seçilmesi gerektiğidir. Dişlerde çürük bulunuyorsa, Eskişehir ortodonti tedavisi öncesinde çürüğün tedavi edilmesi gerekir. Tedavi için gerekli şartların sağlanmasından sonra planlama dahilinde gerekli işlemler yapılmaya başlanır.

Gerçekleştirilecek Eskişehir ortodonti tedavisi için ağzın açık şekilde kalması gerekir. Bunun için de ağza ekartör takılır. Ortodonti tedavisinde diş teli oldukça önemli bir detaydır. Diş telleri duruma göre iki farklı şekilde takılır. İndirekt bonding işleminde dişlere ilk olarak braketler yapıştırılır. Ardından da aralarına ark telleri geçirilir ve sonrasında lastikler takılır. Son derece güvenli olan bu yöntemde ilk olarak kişiden daha öncesinde alınan ağız ölçülerine göre kalıplar hazırlanır. Doğru şekilde yapılan kontroller ile beraber invisaiign şeffaf plaklar ya da diş teli ağza takılır hale gelmiş olur.

Ortodonti Tedavisi Neden Gereklidir?

İnsanların bir kısmı Eskişehir diş hekimi incelemesi yaparken ortodonti tedavisini sürekli olarak ikinci plana atıyorlar. Gerçekte ise Eskişehir ortodonti tedavisi yalnızca estetik sebeplerden ötürü yapılmaz. Aynı zamanda hem o dönemde hem de ilerleyen dönemlerde ortaya çıkabilecek diş etki sorunlarının başarılı şekilde öne geçilmesi, çiğnemede işlevselliğin sağlanması, çene eklemi sorunlarının engellenmesi ve konuşma esnasında telaffuz sorunu yaşayan kişilerin sorunların çözülebilmesi için son derece gereklidir.

Ağızda var olan soruna göre Eskişehir ortodonti tedavisi sırasında sabit apareyler, işlevsel apareyler ya da hareketli apareyler tercih edilebilir. Dişlerdeki bozuklukların henüz daha hafif seyrettiği durumlarda takıp çıkarılabilme özelliğine sahip lastik hareketli apareyler kullanılabilir. Etkileyici bir gülüş için yalnızca dişlerin beyaz olması yetmez. Aynı zamanda dişlerin sıralı ve çenede doğru şekilde duruyor olması da oldukça önemlidir. İlgili bölgede sorun yaşayan ve istediği çene ve diş yapısına en iyi şekilde ulaşmak isteyenler,  web sitesi üzerinden alanında uzman isimler ile iletişime geçebilirler. Böylelikle en erken dönemde yapılacak Eskişehir ortodonti tedavisi ile birlikte istedikleri dişlere sahip olurlar.