Eskişehir'de Büyükerşan'dan eylemcilere ajan provokatör uyarısı

Eskişehir'de Büyükerşan'dan eylemcilere ajan provokatör uyarısı
5 Haziran 2013 08:00

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Taksim Gezi Parkı protestolarına destek vermek için Espark Alışveriş Merkezi önünde çadır kuranları ziyaret etti.

Çadırların bulunduğu yerde toplanan yaklaşık 3 bin kişiye hitaben konuşan Yılmaz Büyükerşen, siyasi kimliği nedeniyle bugüne kadar yanlarına gelemediğini söyleyerek şunları söyledi:

“Hareketinize siyasetin gölge düşürmesini istemedim. Ama lütfen dikkat ediniz. Provokatörleri, ajanları aranıza sokmayınız. Bunlara karşı çok uyanız olunuz. Tahripkar olmayınız, esnafa, şehre, kamu mallarına zararlar vermekten kaçınınız. Kamu görevlilerinin işlerini kolaylaştırın. Gerçek demokrasi budur. Dövizini alacaksın, yürüyeceksiniz, protestonuzu yapacaksınız, isteklerinizi söyleyeceksiniz. Gerçek demokrasiyi Türkiye’de sizler kuracaksınız, gerçek özgürlüğü sizler sağlayacaksınız. Ama dediğim gibi tekrar ediyorum. Aranıza provokatörlerin girmesine müsaade etmeyiniz. Sizi tahrik edenler olabilir, size saldıranlar olabilir, sopalarla bir takım sivil insanlar saldırabilir, bunları şüpheyle karşılayın. Ve bunlar gerçekten sizlerin bu hareketinize gölge düşürmek olabilir. Onun için bana söz veriniz. Hiçbir provokatörü ki ajan doludur. Türkiye bugünlerde, o ajanlara müsaade etmeyin, uyanık olun. Esnafın işine mani olmayacak şekilde, size yakışacak şekilde hareket edeceksiniz. Demokratik hakkınızı öyle kullanacaksınız ve örnek olacaksınız. Hepinizi gözlerinizden öpüyorum.”

Kalabalık, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i “Türkiye seninle gurur duyuyor” diyerek alkışlarla uğurladı. Geceyi kurdukları çadırda geçirecek olanlar, yağan yağmur nedeniyle alanda biriken suları temizledi. Çadır içerisinde kalabalığa bulgur ve pirinç pilavı ikram edildi. Kurulan serbest kürsüde konuşmalar yapıldı.