Eskişehir Belediye Başkanı Büyükerşen alkışlarla Adliye'ye geldi

Eskişehir Belediye Başkanı Büyükerşen alkışlarla Adliye'ye geldi
10 Temmuz 2013 13:25

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in de aralarında bulunduğu 16 belediye görevlisi hakkında ‘Kamu kurum veya kuruluşlarının ihalesine fesat karıştırmak’ ve ‘resmi belgede sahtecilik’ suçlarıyla açılan davanın ikinci duruşması bugün yapıldı.

Geçen duruşma gelmeyen Büyükerşen ve belediye görevlileri adliye önünde toplanan kalabalığın alkışları ile içeriye girdi.

Eskişehir 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, mazeretlerini yazılı olarak bildiren Yılmaz Büyükerşen ile birlikte diğer sanıklar katılmadı. Sanık avukatları AKP Milletvekili Salih Koca ile AKP belediye meclis üyelerinin kişisel olarak iddia edilen suçtan zarar görmediklerini, bu nedenle duruşmalara müdahil olarak katılmamaları gerektiğini söyledi.

DÖNEMİN AKP İL BAŞKANI VE MECLİS ÜYELERİNİN ŞİKAYETİ ÜZERİNE DAVA AÇILDI

Başkan Büyükerşen ve belediye çalışanları hakkındaki dava, o dönem il başkanı olan AKP Milletvekili Salih Koca ile aynı partiden Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri Ahmet Süzer, Türkan Polatoğlu, Pınar Turhanoğlu, Tuncer Köküner, Akif Çizmelioğlu ve Zihni Çalışkan’ın 2010 yılında cumhuriyet savcılığına şikayetleri üzerine açıldı. Büyükerşen ve 17 kişi, 2006-2008 yılları arasındaki işlemlerde ‘ihaleye fesat karıştırıldığı’ ve ‘Resmi belgede sahtecilik’ yapmakla suçlandı.

GEÇEN DURUŞMAYA KATILMADILAR

Eskişehir 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın ilk duruşması geçen 17 Mayıs tarihinde yapıldı. Tamamı tutuksuz olan sanıklar Yılmaz Büyükerşen, Büyükşehir Belediyesi Şirketler Koordinatörü Rıza Oruçhan Tansel, Fen İşler Daire Başkanı Selahattin Arpacı, Genel Sekreter Yardımcısı Tuna Gürsel Gülerşen, Satın Alma Daire Başkanı Mehmet Recai Erdir, Genel Sekreter Yardımcısı Canan Demir, İmar İnşaat Genel Müdürü Ercenk Şıkyazar, eski genel sekreter Erdin Erol, belediye çalışanları Niyazi Solak, Yılmaz Kükdamar, Aytaç Ünverdi, Gürol Güner, Ahmet Fırat Bilgili, Necati Harman, Zehra Kaya ve Erdal Kaval yazılı mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı. Sanıklar arasında yer alan Büyükşehir Belediyesi eski genel sekreteri Mustafa Mansız’ın 12 Nisan 2013 tarihinde kalp krizinden yaşamını yitirmiş olduğu, mahkeme heyetine bildirildi.

ALKIŞLANDILAR

Bugün yapılan ikinci duruşma nedeniyle Eskişehir Adliye Sarayı önüne ilk olarak İlk olarak adliye önüne aralarında tanınmış avukatlardan Turgut Kazan’ın da bulunduğu sanık avukatları, CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, CHP Parti Meclisi üyesi Prof.Dr.Gaye Usluer, CHP İl Başkanı Erman Gölet, partililer, belediye çalışanları ile demokratik kitle örgütü temsilcileri geldi.
Bir süre sonra korumasıyla birlikte elinde evraklarla gelen Yılmaz Büyükerşen, Adliye Sarayı önündeki kalabalık tarafından alkışlandı. Alkışlarla Adliye Sarayı?nın A kapısından içeriye giren Büyükerşen, basın mensuplarına herhangi bir açıklamada bulunmayacağını söyledi, Büyükerşen’den kısa süre sonra gelen diğer sanıklar da alkışlar arasında içeriye girdi.