Eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, dezenfektan üreten şirketin hisselerini devretmiş!

Eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, dezenfektan üreten şirketin hisselerini devretmiş!
1 Şubat 2023 09:31

Ticaret Bakanlığı yaptığı sırada bakanlığa piyasa fiyatlarının neredeyse iki katına dezenfektan satın aldığının ortaya çıkmasının ardından görevden alınan Ruhsar Pekcan’ın şirket hisselerini devrettiği öğrenildi.

 

Fotoğraf: Ruhsar Pekcan Twitter

 

 

Pekcan’ın, Ticaret Bakanlığı koltuğunda otururken kendi bakanlığına piyasa fiyatlarının neredeyse iki katına dezenfektan sattığı ortaya çıkmıştı. Pekcan, Nisan 20221’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile görevden alınmıştı. Cumhuriyet’te yer alan habere göre, eski bakan, aşılama sonrası pandemide yeni döneme geçilen 6 Eylül 2021 kararlarından iki gün sonra ise şirket hisselerini devretmiş.

 

 
Nanoksia Biyoteknoloji Şirketi’nin Kayseri adresli bir, İstanbul adresli iki olmak üzere toplam üç ortağı bulunuyor. Kayseri’de bulunan ortaklardan biri Nanobiotech Arge İnovasyon Sağlık Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi olarak resmi kayıtlarda yer alıyor. Şirketin ikinci kurucu ortağı ise Ruhsar ve Hasan Pekcan’ın sahibi olduğu Karon Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi.

 

 

Pekcan’ın, görevden alındıktan 5 ay sonra şirketteki hisselerini eşi Hasan Pekcan’a devrettiği ortaya çıktı. 8 Eylül 2021’de yapılan devir ile şirketin tek sahibi Hasan Pekcan oldu. Pekcan’ın şirketten ayrılmasından iki gün önce ise pandemi kuralları, aşılamanın yaygınlaştırılmasıyla gevşetilmişti. Bu tarihten sonra günlük bin litre dezenfektan satışları, 1 litreye kadar düşmüştü.