Eski sevgiliyi Facebook'tan eklemek depresyon sebebi

Eski sevgiliyi Facebook'tan eklemek depresyon sebebi
1 Ekim 2012 21:38

İngiltere’de yapılan bir araştırmada Facebook’ta eski sevgili ile arkadaş olmanın, duygusal sağlığı olumsuz yönde etkilediği belirtildi.
 

HEM ZAMAN KAYBI HEM DUYGUSAL BOZUKLUK
 
İngiliz Daily Mail gazetesinin yayınladığı araştırma sonuçlarına göre eski sevgililerden haberdar olmak için onlarla Facebook’ta arkadaş kalmak, hem zaman kaybına hem de duygusal bozukluğa yol açıyor.


 
500 MİLYON KİŞİ, ESKİ SEVGİLİSİNİ FACEBOOK’TA TAKİP EDİYOR

 
İngiltere’deki Brunel Üniversitesi’nde yapılan araştırmada yaklaşık 1 milyara yakın kullanıcının yarısına yakını, geçmişte birlikte olduğu insanların şimdiki hayatlarını öğrenmek için Facebook’ta onlarla arkadaş kalmayı sürdürüyor. Bu da insanlarda psikolojik çöküntüye neden oluyor.
 

“BOĞAZLARINA BIÇAK DAYANMIŞ GİBİ”
 
Araştırma raporu, Facebook’a sadece arkadaşlarıyla iletişim kurmak için üye olanların bile eski sevgililerini bir başkasıyla gördüklerinde ‘boğazlarına bir bıçak dayanmış gibi’ hissettkilerini söyledi.
 
Twitter ve fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram gibi online sitelerin, aranılan kişiyi bulmayı kolaylaştırdığını söyleyen araştırma artık Facebook’ta da kimin, nerede, kimlerle, neler yaptığını kontrol edebilmenin, eski hatıralardan kopmayı zorlaştırdığını belirtiyor.
 
Araştırmayı yürüten Dr. Tara Marshall, eski sevgili ile hâlâ arkadaş kalanların, sevgililerini arkadaşlık listesinden çıkaranlara göre daha fazla stres sahibi olduklarını ve ayrılık sürecini daha zor atlattıklarını kaydetti.