Eski lastikler saksı oluyor

Eski lastikler saksı oluyor
25 Şubat 2013 10:06

Mersin’in merkez Toroslar İlçe Belediyesi, eski araç lastiklerini kendi atölyelerinde çiçek saksısı yapak yeniden kullanıma kazandırıyor.

 

 

Toroslar Belediye Başkanı MHP’li Hamit Tuna, doğayı kirleten bazı atıkların geri dönüşümle yeniden kullanıma kazandırılması çerçevesinde belediye bünyesinde yaptıkları çalışmaları düzenlediği basın toplantısıyla anlattı.

 

 

 

 

 

 

 

Park ve Bahçeler Müdürlüğü atölyesinde eski lastikleri kuğu şeklinde saksıya dönüştürüldüğünü belirten Başkan Tuna, 2013 yılının ‘Geri Dönüşüm Yılı’ olduğunu, bu çerçevede belediye olarak birçok çalışma yaptıklarını kaydetti. Tuna, doğaya atılan ve oluşturduğu kirlilik nedeniyle ekolojik dengenin bozulmasına neden olan, gelecek nesilleri de bu anlamda sıkıntıya sokan bir takım emtiaları yeniden kullanıma kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

 

 

 

 

 

 

Tuna, “Biz gelecek seçimleri değil, gelecek nesilleri düşünen bir anlayış içerisindeyiz. Gelecek nesillere bırakacağımız dünyamızın bir nebze olsun bizler tarafından uyarıcı ya da yönlendirici nitelikte yaptığımız çalışmalarla dünyanın kirletilmesinin önüne geçmeye çalışıyoruz. Daha önce pet şişelerden çiçek saksısı yapıp, ilçemizde refüjlere yerleştirmiştik. Bugün de özellikle araba lastiklerini, atölyelerimizde geri dönüşüme kazandırarak kuğu figürüyle çiçek saksısı şekline getirdik. Bunlar da güzel görüntüler oluşturdu” dedi.

 

 

 

ATIK YAĞ KAMPANYASI

Tuna, bugün itibariyle hayata geçirdikleri bir başka projenin de atık yağ toplama projesi olduğunu bildirdi. 1 litre yağın suya karıştığında 1 milyon metreküp suyu kullanılmaz hale getirdiğine dikkat çeken Tuna, “Bugünden itibaren 5 litre atık kızartma yağı getiren vatandaşa 1 litre ayçiçeği yağı vereceğiz. Topladığımız atık yağların sabun üretiminde kullanılması noktasında sabun fabrikalarıyla da görüşerek değerlendirmek istiyoruz” diye konuştu.