Eski gençlik kolları başkanı bağımsız PM adayı

Eski gençlik kolları başkanı bağımsız PM adayı
11 Temmuz 2012 15:12

Eski Gençlik Kolları Genel Başkanı Ayhan Yalçınkaya, bağımsız PM adaylığını Halkın Habercisi aracılığıyla açıkladı. İşte o açıklama:
17-18 Temmuz da yapılacak olan 34. Olağan kurultayımız, ülkenin siyasal konjonktürü içinde büyük önem taşımaktadır.

  Yerel seçim arifesinde yapılan kurultayımız sadece partinin üst yönetiminin seçileceği bir organizasyon olmanın ötesinde anlamlar taşımaktadır. Bu kurultay, Türkiye’nin gelecek döneminin yol haritasını belirleyecek bir çıkış noktasıdır. Bu çıkış noktasını iyi değerlendirmek Türkiye’yi bir örümcek ağı gibi saran “kravatlı yobazlık” anlayışının, eli sopalı “faşist devlet” anlayışının, devlet üzerine çöreklenmiş “mürteci oligarşinin” ve bizi kiralık katil konumuna oturtan “kirli emperyalizmin” toptan reddidir.

  Dünya emperyalizmine mazlumun ilk tokadını vuran partimizin, geleneğinden aldığı güçle, geleceği hazırlayan bilinci, M.Kemal Atatürk başta olmak üzere, ulusal ve evrensel anlamdaki tüm devrimcilerin, iddiaları üzerinde yeniden yükselecektir. Bu anlamda Atatürk’ten aldığımız anti-emperyalist ve devrimci mücadele tarzının ve sosyal demokrasi veya demokratik sosyalizmin evrensel ilkelerinin doğru sentezi ülkeyi ve dünyayı anlamakta en büyük rehberimizdir.

  Gençlik kollarından itibaren partinin bu ilkeler etrafında iktidarını örgütlemek için verdiğim mücadeleyi, bugünün partinin en üst organında devam ettirmek için parti meclisi üyeliğine çarşaf liste olması halinde “bağımsız” olarak adayım.

“Bitmedi daha sürüyor o kavga ve sürecek, yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek”
Aşkın yüzünü yaratacak, tüm yoldaşlarıma saygılarımla…

  Özgeçmiş

Ayhan Yalçınkaya, 1974 yılında Ankara’da doğdu. İlk orta ve lise eğitimini Ankara’da tamamlayan Yalçınkaya, yükseköğrenimini Ankara Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümü’nde tamamladı. 1994 yılında CHP Çankaya Gençlik Kolları’na üye olarak siyaset hayatına atılan Yalçınkaya, 1996’da Genel Merkez Üniversite Konseyi Başkanlığı, 1997 ve 2000 yılları arasında Ankara Gençlik Kolları Başkanlığı yaptı. 2000 ile 2005 yılları arasında CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı görevi yapan Yalçınkaya, 2003-2011 yılları arasında 4 dönem  “Parti Meclisi” üyesi olarak görev aldı.
Türkiye’nin içinde bulunduğu durum ve gidişatına ilişkin tespit ve çözüm önerileri üzerine çalışmalar yapan Yalçınkaya, bu çalışmalarını 2007 yılında “Toplumsal Dönüşüm” adıyla rapor haline getirerek CHP’liler ve kamuoyuyla paylaşmıştır.
Bir çocuk babası olan Ayhan Yalçınkaya, İngilizce biliyor.