Eski bakanların 28 Şubat kavgası

Eski bakanların 28 Şubat kavgası
23 Temmuz 2012 08:57

Eski Sağlık Bakanı Serdaroğlu, “28 Şubat sürecinde DYP’den istifa eden bazı vekillerin para pazarlığı yaptığı” iddialarını dile getiren eski Milli Eğitim Bakanı Güzel’e “Söyle bakalım tombalak ve toparlak Hasan; sen orada mıydın?” dedi

Sağlık eski Bakanı Rıfat Serdaroğlu, 28 Şubat sürecinde Doğru Yol Partisi’nden (DYP) istifa eden milletvekillerinin hesap hareketlerinin inceleneceği yönündeki haberlerin ardından Milli Eğitim eski Bakanı Hasan Celal Güzel’in “Bazı vekillerin para pazarlığı yaptığı” iddialarına sert yanıt verdi. Serdaroğlu, “Söyle bakalım tombalak ve toparlak Hasan; sen orada mıydın, senin işin bu mu?” dedi.
 
 
Sağlık eski Bakanı Rıfat Serdaroğlu, TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu’nun araştırmaları kapsamında, ‘DYP’den istifa ederek Hüsamettin Cindoruk ile birlikte Demokrat Türkiye Partisi’ni kuran milletvekillerinin hesap hareketlerinin incelenmesi için bankalara yazı gönderildiğini’ gazetelerden öğrendi. Serdaroğlu, 28 Şubat soruşturması kapsamında ifade veren Milli Eğitim eski Bakanı Hasan Celal Güzel’in ‘Bazı milletvekillerinin para pazarlığı yaptığı’ iddialarına sert yanıt verdi. ‘ilkkursun.com’ adlı internet sitesinde bir yazı kaleme alan Rifat Serdaroğlu, Komisyon Başkanı Nimet Baş’a hitaben yazdığı yazıda Güzel’i ağır dille eleştirdi. Serdaroğlu, şöyle dedi:
 
Öyleyse gereğini yapacaksın
 
“Komisyonunuza gelip, ‘Milletvekillerinin ayrılmasında para var’ diyen tombalak Hasan Celal Efendi’ye gelince… Gazeteciler bir siyasetçiye ‘Şu kişi sizin için makamınızda içkili- kadınlı eğlence yapıyor ne diyeceksiniz’ diye sormuşlar. Adam cevap vermiş: ‘Doğrudur, çünkü içkileri ve kadınları o getirirdi.’ Karısını AKP’den milletvekili yapan, oğlunu ve akrabalarını devletin en önemli makamlarına yerleştiren bu kişiye sormak gerek: Söyle bakalım tombalak ve toparlak Hasan; sen orada mıydın, senin işin bu mu?”
Serdaroğlu adının geçtiği habere istinaden Çeşme’de notere başvurduğunu, Komisyon Başkanı Nimet Baş’a verilmek üzere tüm banka hesaplarını ve tapu kayıtlarını inceleme yetkisi veren bir vekaletname hazırlattığını anlattı. Noterin, Baş’ın TC kimlik numarası olmadan vekalet alamayacağını söylemesi üzerine Meclis’i arayan Serdaroğlu, “Görevli bana numarayı veremeyeceğini, komisyonun da böyle bir talebi olmadığını, olayı basının abarttığını söyledi. Dolayısıyla ben de resmi vekaletimi veremedim. İnsanların haysiyeti yerde değil ki. Madem bunu iddia ediyorsunuz gereğini yapacaksınız” dedi.
 
Soyumun vekaletini vereyim
 
 
Serdaroğlu, konuşmasında Baş’a seslenirken, “Lütfen vatandaşlık numaranızı bildirin. Benden başlayabilirsiniz. Size ben, eşim ve çocuklarım vekalet vereceğiz. Ayrıca rahmetli dedem Bayram Usta’nın soyundan gelen akrabalarımdan kimden isterseniz onların da vekaletini alıp size vermek benim borcumdur. İstediğiniz gibi araştırabilirsiniz, bundan sadece mutluluk duyarız” dedi.
 
Serdaroğlu, komisyonun ‘Darbeleri Araştırma’ adını taşıdığını hatırlatırken, 27 Mayıs’ta DP İzmir Milletvekili olan babası Kemal Serdaroğlu’nun önce idama, sonra ömür boyu hapse mahkum edildiğini ve 5 yıldan fazla süren tutukluluk süresinde tüm mal varlığına el konulduğunu anlattı. Serdaroğlu, bu malları sayarak manevi kayıp hesabının yapılamayacağını bildirdi. Serdaroğlu’nun geri verilmesini istediği malları şöyle sıraladı:
 
Bergama girişinde bir çiftlik, Bergama-Pınarköy’de 2 bin ağaçlı zeytinlik, Dikili-Kaynarca merasında 2 bin 500 koyun, Ankara-Bahçelievler 4. Cadde 67 Sokak’ta apartman, Bergama’da iki evi. Rıfat Serdaroğlu, şöyle dedi:
“Sizden ricam benim mal varlığımı ve banka hesaplarımı incelerken, yukarıda yazdığım kayıpları da araştırmanızı ve bizden zorla alınan bu mal ve paraları bulabilirseniz, lütfen bize iade etmenizdir. Bu yazdıklarımın, imzasız mektupların dahi “gerçek’ kabul edilip, işlem yapıldığı ve orgenerallerin bile bu sebepten hapse atıldığı ülkemizde, ihbar kabul edilmesini rica eder, imzamı ıslatarak attığımı beyan eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.”