Eski Bakan'dan, yargı paketi eleştirisi

Eski Bakan'dan, yargı paketi eleştirisi
11 Mart 2013 00:11

Eski Adalet Bakanı ve Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, hükümetin reform olarak ifade ettiği yargı paketlerinin günübirlik çözümler olduğunu söyledi.

 

 

Hükümetin yargı paketlerine ilişkin politikasını eleştiren Kazan, “6 ay sonra yama yapılacak kanun değil, ömürlük yargı paketleri hazırlanmalı. Yeni kanunlar general ve paşalar için çıkarılıyor” dedi.

 

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, partisinin Şanlıurfa il teşkilatı tarafından düzenlenen, ‘Türkiye ve Dünyada Neler Oluyor’ konulu konferansa katıldı. Şair Nabi Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve yaklaşık 500 kişinin katıldığı konferans öncesi konuşan Şevket Kazan, hükümetin icraatlarını eleştirdi. Kendisinin eski Adalet Bakanı olduğunu hatırlatan ve hükümetin gündeminde olan 4’üncü yargı paketini eleştiren Kazan, şöyle konuştu:

 

 

”Günü birlik paketler değil, 10 yıllık veya ömürlük kanun paketleri hazırlanmalı. Biz de bir bakıyorsun bir kanun çıkıyor, 6 ay sonra yamalama yapılıyor ve bakıyorsunuz bir başka kanun çıkarılıyor. Hükümet ve bakanlıkların yaptığı çalışmalar yetersiz kalmaktadır. Kanun yaz-boz tahtası değildir. 10 sene ömrü olmayan bir kanun, baştan savma bir kanundur. Sürekli kanun değişikliği Türkiye’de bir hukuk istikrarının olmadığını gösteriyor. Türkiye’de sürekli kanun çıkarmak tutarlı bir adalet bakanının işin başında olmadığını gösterir. Yeni kanunların hepsi general ve paşalar için çıkartılıyor” dedi.

 

 

‘CHP VE MHP HÜKÜMETE HAKARET EDİYOR’

İçinde bulunulan çözüm sürecinin başarısı için CHP ve MHP’nin uzlaşması bu iki partiyi barıştıracak koordinatörün olması gerektiğini de ifade eden Şevket Kazan, “Barış sürecinde CHP ve MHP’yi barıştıracak koordinatör lazım. Barış sürecinde özlenen noktaya gelmek zannedildiği kadar kolay değil. Her şey ortada, CHP, MHP’ye karşı çıkıyor. Hükümete ve Başbakana hakaret ediyor. Parlamento içersinde tarafları bir araya getirecek, barıştıracak, uyumlu bir müzakere ortamı sağlayacak bir koordinatör yok” diye konuştu.

 

 

Kazan, gazetecilere yaptığı açıklama sonrası merhum Necmettin Erbakan’ın hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterisini izledi, ardından konferansta Türkiye ve dünyadaki gelişmelere ilişkin konuşma yaptı.