Eşek sırtında okul yolu

Eşek sırtında okul yolu
27 Şubat 2013 14:00

Samsun’un Vezirköprü İlçesi’ne bağlı Öğürlü Köyü Ortakonak Mahallesi’nde oturan 23 öğrenci diğer mahallede bulunan 3 kilometre uzaklıktaki ilkokula gidip, dönmek için her gün toplam 6 kilometre yol yürüyor.

 

 

 

Vezirköprü İlçesi’ne 40 kilometre uzaklıktaki Öğürlü Köyü Ortakonak Mahallesi’nde 23 öğrenci 3 kilometre uzaklıktaki Ambarcık Mahallesi’nde bulunan ilkokula yürüyerek gidip- geliyor. Öğrencilerden 11’i Ambarcık İlkokulu’nda okurken diğer 12 öğrenci de yürüyerek gittikleri okul bahçesinde servise binip köyün başka bir Mahallesi’ndeki ortaokula gidiyor.

 

 

 

Toprak yolun kış aylarında aşırı çamurla kaplı olması nedeniyle bazı veliler çocuklarını eşek sırtında okula götürüp- getiriyor. Çocuklarının her gün okula gitmek için gidiş- geliş 6 kilometre yol yürümek zorunda kaldığını söyleyen 45 yaşındaki Kadir Çınar, “Yetkililerden yardım istiyoruz. Yolumuz olmadığı için serviste gelmiyor. Çocuklarımız çok zorluk çekiyor. Kış mevsiminde yer yer 2 metre kar oluyor. Çocuklarımız okula gidemiyor. Karda çamurda her gün evlatlarımız bu eziyeti yaşıyor” dedi.

 

 

 

Köylülerden 63 yaşındaki Ahmet Çınar da torununun okula gitmek için her gün saatlerce yol yürümek zorunda olduğunu belirterek, “Bazen toprak yol o kadar kötü oluyor ki çocuklar yürümekte bile zorlanıyorlar. O zaman eşeklerle ya da traktörle onları okula götürüyoruz. Yolumuzun yapılmasını mahallemizdeki öğrencilere de servis verilmesini istiyoruz” diye konuştu.

 

 

 

Vezirköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Özdemir, başlattıkları araştırma sonucu gerekenin yapılacağını söyledi.