Esad’tan Suriyelilere ‘Vatanınıza dönün’ çağrısı!

Esad’tan Suriyelilere ‘Vatanınıza dönün’ çağrısı!
18 Temmuz 2021 11:58

Suriye lideri Beşar Esad, ülkede düzenlenen seçimlerde aldığı galibiyetin ardından Kuran ve Anayasa üzerine ant içerek görevine başladı.

 

 

Esad, seçim zaferinin ardından bakanlar, iş insanları, akademisyenler, gazeteciler ve siyasi parti liderlerinin katıldığı törende Kuran ve Anayasa üzerine el basarak başkanlık yeminini tekrarladı.

 

“SİZİ ALDATTIKLARI DEVRİM BİR HAYAL”

 
Sputnik’te yer alan habere göre, burada yaptığı konuşmada Esad, “Sömürgeciler ne kadar hazırlanırsa hazırlansın, halkların haklarını savunma konusundaki kararlılığınızı ve ulusal bağımsızlığınızı gösterdiniz. İlk aşamalarda düşmanların hedefi, terörizm korkusu üzerinden Suriyelilerin ülkesini satacak birer paralı askerlere dönüştürülmesiydi. Kendisini aldatan ve vatanın düşüşüne ve devletin çöküşüne dair bahse giren herkese, vatanın bağrına geri dönme çağrımı yineliyorum. Her birine, ülkemizin düşmanları tarafından kendi halkınıza karşı sömürüldüğünüzü ve sizi aldattıkları devrimin bir hayal olduğunu söylüyoruz” ifadelerini kullandı.

Esad ayrıca, “Suriyeliler daha fazla meydan okumacı ve daha direnişçi hale geliyorlar, vatanlarına karşı bir kart haline getirilmesi planlananlar ise, yurt dışında vatan için bir değere dönüşerek, ihtiyaç anında kendilerini vatana sunar hale geldiler” dedi.