‘Erzurum’daki miting alanı, sağlık sorunları belirsizliğinden dolayı Erdoğan için 3 gün rezerve edilmiş’

‘Erzurum’daki miting alanı, sağlık sorunları belirsizliğinden dolayı Erdoğan için 3 gün rezerve edilmiş’
9 Mayıs 2023 08:24

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanı Özgen Nama, katıldığı canlı yayında, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun taşlı saldırıya uğradığı miting alanına ilişkin olarak yaptığı açıklamada, Erzurum Valisi ile CHP Erzurum İl Başkanı arasında geçen konuşmayı anlattı. Nama, Valilik tarafından, alanın 3 gün boyunca Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın düzenleyeceği miting için kapatıldığını söyledi. Vali’nin CHP’li İl Başkanı’na, Erdoğan’ın miting programının ‘sağlık sorunlarından dolayı’ kesinleşmediğini söylediğini aktardı.

 

 

Özgen Nama, TELE 1 ekranlarında katıldığı canlı yayında Erzurum’da taşlı saldırıya uğrayan İmamoğlu’nun düzenlediği miting alanına dair çarpıcı bir açıklamada bulundu. Miting alanının 3 gün boyunca kapalı tutulduğunu söyleyen Nama, Vali’nin gerekçe olarak ‘Erdoğan’ın sağlık sorunlarından dolayı miting günü kesinleşmedi’ ifadelerini kullandığını aktardı.
CHP Erzurum İl Başkanı ile Erzurum Valisi arasında geçen ‘miting alanı’ konuşmasını canlı yayında anlatan Nama, şunları söyledi:

 

 

“Sağlık sorunlarından dolayı 3 günü rezerve ediyor. Keyfiyete bakar mısınız”

 
“İl başkanımız Vali’den başka bir miting alanı istiyor. Orası verilmeyince, Erdoğan’ın oraya gelip bir miting yapacağını, sağlık durumuyla ilgili sıkıntılardan dolayı 3 gün boyunca rezerv edilmiş ve alan kapanmış. Dolayısıyla burayı size veremiyoruz denilmiş.

7 gün önce il başkanımız Vali Bey ile yaptığı görüşmede miting alanını istiyor. Vali Bey diyor ki, “Miting alanı pazar günü kapalı, cuma kapalı, cumartesi kapalı. Üç gününü biz AKP’ye rezerve ettik. Çünkü Cumhurbaşkanı’nın hangi gün geleceği belli değil.’

Sağlık sorunlarından dolayı 3 günü rezerve ediyor. Keyfiyete bakar mısınız? Bu keyfi tutuma ve devlet anlayışına bakmak lazım.

Neden 3 gün üst üste. Çünkü AKP Genel Başkanı’nın sağlık sorununun belirsizliğinden dolayı ne zaman geleceği belli değil. İnanın tüm samimiyetimle söylüyorum. İl başkanımız ile Vali Bey’in arasında geçen diyalog.”