Erzurum'da sansar sanılan vaşak cahil avcı kurbanı

Erzurum'da sansar sanılan vaşak cahil avcı kurbanı
28 Şubat 2013 10:14

BAYBURT’un Demirözü ilçesine inen ve çevredekilerin sansar sandığı vaşağın avcılar tarafından vurulduğu belirlendi.
Vücudunda 13 saçma bulunan vaşak ilk tedavisinin ardından uçakla İstanbul’a gönderildi.


 
Geçtiğimiz 23 Şubat günü, avcıların yaraladığı bir vaşak Bayburt’un Demirözü ilçe merkezine indi. Aç kalan ve yaralı olan vaşak, burada köpeklerin saldırısına uğradı. Çevredekilerin kümeslerdeki hayvanları yemek için gelen sansar sandığı vaşak, köpeklerin saldırısından bir bahçeye sığınarak kurtuldu. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünden uzmanların ağ atarak güçlükle yakaladığı vaşak, Erzurum’a getirildi. Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalında ilk müdahelesi yapılan vaşağın vücudunda 13 saçma olduğu görüldü. Nesli tükenmekte olan vaşak, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından alınarak tedavi için bugün uçakla İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesine gönderildi.



 
REHABİLİTE İÇİN İSTANBUL’A

 
Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Okumuş vaşağın ateşli silahla yaralandığını tespit ettiklerini bildirdi.

Kafasında ve vücudunda 13 saçma bulunduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Okumuş, ilk geldiğinde hayvanın genel durumunun son derece kötü olduğunu belirtti. Prof. Dr. Okumuş, “Yapılan tedaviyle hastanın kendisine gelmesi ve yaralarının temizliği, olası bozukluklara yol açabilecek saçma tanelerinin uzaklaştırılması gerçekleştirildi. Bu arada İstanbul’dan HAYTAP yetkilileri bize ulaştı. Hastanın bundan sonraki rehabilitasyon için İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde uygun bir ortamın bulunduğu bildirildi. Bizde hastamızı bugün kısmi sağlıkla İstanbul’a yolcu ettik” diye konuştu.
 

Orman ve Su İşleri 13’üncü Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdür vekili Yusuf Soysal, Bayburt’tan gelen vaşağın Atatürk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde gerekli tedavilerini yaptırdıktan sonra İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ne gönderdiklerini söyledi