Erzurum'da ikinci seks skandalı

Erzurum'da ikinci seks skandalı
9 Ekim 2009 10:49

Erzurum’da görevden alınan Vali Sami Bulut ile İl Genel Meclisi’nin AKP’li Başkanı S.K.’nın uygunsuz basıldığı iddiasının ardından bir skandal daha ortaya çıktı ERZURUM – MHP İl Başkanı Zekai Kaya’nın ‘fuhuştan yargılanıyor’ iddiasına, ‘tanığım’ karşılığını veren İl Genel Meclisi’nin AKP Grup Başkanvekili Mustafa Macit’in davada ‘sanık’ olarak yargılandığı belirlendi. Macit evli olmasına rağmen 22 yaşındaki C.K. ile sevgili oldukları ve bürosunda cinsel birliktelik yaşadıklarını da ‘sanık ifadesi’nde doğruladı.

Habertürk gazetesinden Orkun Çizmeli’nin haberine göre  MHP Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya’nın “Fuhuşa aracılık etmek” ve “Fuhuş yapmak” suçlamalarıyla yargılandığını iddiasına, “Ben o davada sanık değil, tanığım” cevabı veren İl Genel Meclisi AKP Grup Başkanvekili Mustafa Macit’in Erzurum 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, tanık değil sanık olduğu belirlendi. Evli olan Mustafa Macit, mahkemede ‘sanık’ olarak verdiği ifadede, 22 yaşındaki C.K. ile sevgili olduklarını ve baskın yapılan bürosunda defalarca cinsel ilişkiye girdiklerini söyledi.

İKİ GENÇ KIZIN İHBARI ORTAYA ÇIKARMIŞ

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Emniyet Müdürlüğü’ne 17 Nisan 2009 tarihinde “Bizi fuhuşa sürüklemek istiyorlar” iddiasıyla müracaat eden Ş.K. (21) S.A’nın verdiği bilgiler doğrultusunda, Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Masası ekipleri, Aşağı Mumcu İş Merkezi’nin aralarında İl Genel Meclisi AKP Grup Başkanvekili Mustafa Macit’in kiraladığı 20-31 ve 33 numaraları bürolarına baskın düzenlediğine dikkat çekildi.

BÜROLARDAN NELER ÇIKMIŞ NELER…

Bürolarda yapılan aramalarda, çok sayıda çıplak kadın fotoğrafları, prezervatifler, geciktirici spreyler, kadın iç çamaşırları ele geçirildiği de iddianamede yeraldı.
Cumhuriyet Savcısı Yakup Özdemir tarafından hazırlanan iddianamede, “Burasının bir iş merkezi olmasına rağmen, oturma ve yatak odası bölümlerinin oluşturulduğuna” dikkat çekildi. İddianamede, 31 numaralı büronun sahibi olan AKP’li Macit’in istirahat etmek amacıyla kiraladığı büroda zaman zaman C.K. adlı arkadaşıyla görüştüklerini ancak fuhuşa teşvik iddialarını da kabul etmediği belirtildi.

SANIK OLARAK İFADE VERDİ

Erzurum 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlanan davada, ‘tanık’ olduğunu iddia eden ancak ‘sanık’ sıfatıyla ifade verdiği belirlenen Macit, söz konusu büroyu AKP’nin eski Uzundere İl Genel Meclis üyesi Kenan Yazıcı ile ortak olarak tuttuğunu belirterek, evli olmasına rağmen 22 yaşındaki C.K. ile ilişki olduğunu söyledi. Macit, ifadesinde, “Odada bulunan materyaller, ilaç bulunan oda bana aittir, kombinezon bulunan oda bana ait değildir. Evliyim ancak kız arkadaşım olan C.K ile bir birlikteliğim söz konusudur. Onunla burada cinsel birlikteliğimiz oluyordu. El konular eşyalar bu nedenle kullandığımız eşyalardır. Ancak kimseye fuhuş için aracılık etmedik. Ben halen C.K. ile görüşüyorum. Nişanlanma süreci geçirdiğinden biraz soğuktur. Sanıklardan M.G.’yi işmerkezinin kapıcısı olması nedeniyle tanırım” dediği öğrenildi. 

(Habertürk)