Erzincan'da yamaç paraşütü açık hedef şampiyonası

Erzincan'da yamaç paraşütü açık hedef şampiyonası
20 Temmuz 2013 11:27

Erzincan’da Türk Hava Kurumu (THK) tarafından düzenlenen, Türkiye Yamaç Paraşütü Açık Hedef Şampiyonası’na katılan 24 sporcu, gökyüzünde derece almak için yarıştı.

Türk Hava Kurumu tarafından Denizli’nin ardından Erzincan?da düzenlenen Türkiye Yamaç Paraşütü Açık Hedef Şampiyonası 2’nci ayak yarışları oldukça çekişmeli geçti. Kente 10 kilometre uzaklıkta bulunan Yaylabaşı Beldesi’nde düzenlenen şampiyonaya Türkiye’nin değişik coğrafyasından 2’si kadın 24 sporcu katıldı. Sporcular yamaç paraşütleri ile deniz seviyesinden bin 465 metre yükseklikteki Boztepe mevkiinden atladı. 280 metreden yükseklikten kendilerini boşluğa bırakan yarışmacılar 10 dakika havada süzüldükten sonra yerde belirlenen 1 lira büyüklüğündeki yaklaşık 2 santimlik alana iniş yapmaya çalıştı. Toplamda 6 kez atlama yapan sporcular en fazla puanı almak için birbirleriyle mücadele etti.
 
Yamaç paraşütünün oldukça heyecanlı ve adrenalin yüklü olduğunu söyleyen Tuğba Hasgül, “Yarışmaya iki bayan sporcu olarak katıldık. Bu sporda bayanlar daha ağırlıkta olursa çok seviniriz. Yamaç paraşütü sadece erkeklerin yapabileceği bir spor değildir. Adrenalin ve heyecanı seven herkesi bu spora davet ediyoruz” dedi.

Türk Hava Kurumu Havacılık Eğitim Daire Başkanı Bekir Akyüz ise ilk kez yamaç paraşütü şampiyonasını lig usulü yaptıklarını belirterek, “Denizli ve Erzincan’dan sonra üçüncü ayağı Eylül ayı içinde Eskişehir?de gerçekleştireceğiz. Türkiye Şampiyonu Eskişehir’de belli olacak. Bu şampiyonayı lig olarak yapmamızın temel amacı, çok sevilen yamaç paraşütünü ülke çapına yaymak. Yamaç paraşütü kurallı, disiplinli bir spor. Yamaç paraşütü ile tanışmak isteyen gençleri bekliyoruz.”dedi.