Ertuğrul Özkök istifa etti

Ertuğrul Özkök istifa etti
14 Şubat 2013 10:06

Özkök bugün Hürriyet Gazetesi’nin 1. sayfasından köşesinden okurlarına istifa ediyorum diye seslendi.

Ama bakın yazarlıktan değil Türklükten istifa etti.

Hürriyet Gazetesi’nin logosunun altında yazan ”Türkiye Türklerindir” yazısının akıbeti ise bu yazıdan sonra şüpheli duruma düştü…
 
Özkök  ”İstifa ediyorum” başlıklı yazısında ilginç satırlar kaleme aldı.

 
Hükümetin Kürt sorunun çözümüne yönelik attığı adımlara yönelik değerlendirmelerde bulunan Özkök, Radikal yazarları Eyüp Can ve Akif Beki’ye sert çıkarak, “Türklüğümde başka hiçbir engel kalmadığına göre, bu çözüme en büyük katkıyı yapmam için tek yol kalmıştı. Türklükten affımı dilemek. Türklükten istifa edince, otomatik olarak beyaz Türklükten de istifa etmiş sayılıyorum.’ diye yazdı.


 
BU BİR İSTİFA DİLEKÇESİDİR

 
Okurlarına, tarihi kararını açıkladığı yazısında Özkök,  “Bugün itibariyle, Türklüğümden vazgeçiyorum. Ben artık etnik aidiyeti olmayan, bunu reddeden bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Bu dilekçeyi hangi makama vermem gerektiğini bilemediğim için, direkt siz okurlarıma sunuyorum. Ama bu kararımı açıklarken, bazı noktaları da bilmenizi istiyorum.” yazdı.


 
KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜMÜNE EN BÜYÜK KATKI

 
Türklüğünden utanmadığını, göçmen babasının kendisine “burası bizim son vatanımız, gidecek başka vatan yok” dediğini; Türk olarak yaşamaktan gurur duyduğunu anlatan Özkök, istifasının nedeni de şöyle açıkladı: “Kürt sorununun çözümüne en büyük katkıyı yapmak…”

 
Akif Beki ve Eyüp Can’ın Kadir İnanır’ın Radikal’deki röportajını yorumlarken, “Kürt sorununun çözümünün önündeki tek engel” olarak kendisini ve yazılarını işaret ettiklerini anlatan Özkök, “çözüme en büyük katkıyı yapmak için” bundan sonra “Pasaportlu bir Haymatlos” olduğunu açıkladı.


 
EYÜP CAN VE AKİF BEKİ İLE DALGA GEÇTİ

 
Beki ve Can ile bir yandan da ince ince dalga geçen Özkök, şunları yazdı:

 
“Radikal’deki sevgili arkadaşlarım şunu ispat ettiniz: Türkiye’nin en etkili gazetesi Radikal ve sizler de en etkili gazetecilerisiniz. Kürt sorununun önündeki en büyük engeli devirdiniz. Dolayısıyla sadece “Kürt hassasiyetini” dikkate alarak, bu tarihi sorunu çözebilirsiniz.”