Eroini atıp kaçtı

Eroini atıp kaçtı
25 Şubat 2013 15:10

Hamzabeyli Gümrük Kapısı’nda Bulgaristan’a çıkış yönünde park halinde olan bir TIR’ın altında bulunan 3 çuvalda 62 kilo 907 gram eroin ele geçirildi.

 

 

 

 

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Hamzabeyli Gümrük ve Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği ekipleri, saha devriyesi sırasında Bulgaristan’a çıkış yönünde park halinde bulunan bir TIR’ın altında 3 çuval buldu. Çuvalların içinden ise 120 paket içinde toplam 62 kilo 907 gram gelen eroin çıktı. Sahibi belirlenemeyen eroine el konuldu.

 

 

 

 

 

YUNAN SÜRÜCÜLERİN ARAÇLARINDA UYUŞUTURUCU

Bu arada, Türkiye’den çıkış yapmak üzere Kapıkule Gümrük Kapısı’na gelen Yunanistan uyruklu K.L.’nin kullandığı otomobilde eroin olabileceği bilgisi ihbarı üzerine Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ekipleri, plakası açıklanmayan otomobili x-ray taramasına aldı. Tarama sırasında tampon kısmında yoğunluk belirlenen otomobil detaylı aramaya alındı. Otomobiln arka tampon kısmında 38 paket içinde 20 kilo 367 gram eroin bulundu, gözaltına alınan K.L. tutuklandı.

 

 

 

 

 

İpsala Gümrük Kapısı’nda ise Yunanistan’a gitmek isteyen Yunan uyruklu E.K.’nın kullandığ ve K.D.’nin yolcu olarak bulunduğu Yunan plakalı otomobil, risk analizleri çerçevesinde x-ray taramasında alındı. Yapılan detaylı aramada, aracın arka tampon ile stepne arasında yapılan gizli bölmesine saklanmış 17 kilo 377 gram olan eroin ele geçirildi. Olyala ilgili K.D. ‘uyuşturucu kaçakçılığı’ suçundan tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.