Erkekler için 5 gündelik bakım önerisi

Erkekler için 5 gündelik bakım önerisi
22 Ocak 2023 18:29

Cilt bakımı denildiğinde genellikle akla ilk olarak kadınlar gelse de günlük bakım erkekler için de rutin haline dönüşmelidir. Duş alırken yüzü yıkamaktan çok daha fazlası olan bu bakım cildin sağlığını daimi hale getirir. Canlı ve sağlıklı görünümü uzun süre korumayı sağlayan bakımlar cildi daha iyi gösterir. Bunu kolaylaştırmak adına doğrudan erkek vücut bakım seti kullanabilirsiniz. Set içerisindeki parça sayısı seçeceğiniz modele göre değişecektir. Metal sakal düzeltme başlığı, saç kesme başlığı, folyo tıraş başlığı, burun ve kulak kılı düzeltici, vücut tıraş başlığı bu setleri daha kullanışlı hale getirir. Dilerseniz bakım için doğrudan saç kesme makinesi alarak saç stilinize kendi dokunuşlarınızı yapabilirsiniz. Basitçe kullanılan bu makineler ile günün her saatinde bakımlı görünebilirsiniz. Bu tür bakım aletlerine alternatif olarak günlük rutin olarak uygulayabileceğiniz öneriler de mevcuttur. Hepsini bir bütün olarak yaptığınızda sağlıklı ve hoş görünmek sizin için kaçınılmaz olacaktır.

Erkeklerin Günlük Bakımı Nasıl Olmalı?

1. Tıraş Olurken Dikkatli Olun

Özellikle her sabah tıraş olanlar için aynada tahriş olmuş bir cilt görme olasılığı yüksektir. Eğer kıl kökleri tıraş öncesinde yumuşak değilse tahriş olasılığı daha da artar. Bunu önlemek adına tıraş için duş sonrasını tercih edebilirsiniz. Böylece sakalınız daha esnek hale gelecek ve makine daha rahat kesecektir. Benzer durum saç kesme makinesi ile yapacağınız saç tıraşları için de geçerlidir.

2. Nemlendirici Kullanın

Cildin nem dengesinin bozulması daha yorgun ve sağlıksız görünmesine neden olabilir. Bunu önlemek adına düzenli olarak nemlendirici kullanmalısınız. Cildinize kazandıracağınız ekstra nem kırışıklık görünümünü de azaltacaktır. Ancak yeni bir krem deneyeceksiniz alerjik reaksiyon durumuna karşı önce vücudunuzun herhangi bir bölgesinde test etmenizde fayda vardır.

4. Aşırı Güneşten Uzak Durun

Güneş ışınları cildin daha lekeli ve yaşlı görünmesine, yıpranmasına neden olur. Erken yaşlanma belirtilerini en aza indirmenin yolu cildi güneş ışınlarından korumaktır. Bu amaçla yüksek faktörlü güneş koruyucu kremler sürebilirsiniz. Özellikle sabah saat 10 ile öğleden sonra 4 arasında güneşin cilde etkisi daha fazladır.

5. Ilık Suyla Duş Alın

Soğuk havalarda çoğu kişi sıcak suyla duş almak ister. Ancak bu durum cilt için zararlı olur ve cildin kurumasına yol açar. Doğal yağları yok eden sıcak su kaşıntıya sebep olabilir. Bunu önlemek için ılık suyla duş almalısınız. Duş sonrasında kullanacağınız Arzum erkek bakım seti cildinizin bakımını üst seviyeye çıkaracaktır.