Ergin Saygun'un doktorundan açıklama

Ergin Saygun'un doktorundan açıklama
9 Şubat 2013 17:01

“Hastamız iyiye gidiyor. Sayın Başbakanımız da kendisini ziyaret etti, kendisiyle konuştu. Biz birkaç gün daha yoğun bakımda tutacağız.”

 

 

 

 

Emekli Orgeneral Ergin Saygun’un ameliyatını gerçekleştiren Doç. Dr. İhsan Bakır, basın toplantısı yaptı. Bakır ameliyatın yaklaşık 8 buçuk saat sürdüğünü ve Saygun’un daha önce takılan mitral kapağının değiştirildiğini anlattı.

 

”HASTANE ENFEKSİYONU DEĞİL”

 

 

Hastanın hayati fonksiyonlarının normal olarak devam ettiğini söyleyen Bakır, ”Bugün itibariyle hastamızın hayati fonksiyonları normal olarak devam etmektedir. Sabah saat 10.00 gibi solunum cihazından ayrıldı. Artık kendi solumaya başladı. Bazı yazılı ve görsel medyada hastayla ilgili hastane enfeksiyonu kaptı gibi cümleler sarf ediliyor. Normalde toplumda yüzde 10 civarında insanların burnunda bir mikrop taşıma durumu vardır. Keza Ergin Saygun Paşa’nın da böyle bir durumu vardı. Burnundaki bu mikrop bir şekilde bakteri yemi dediğimiz durumla kana karışmıştı. Bunun neticesinde olay kalp ameliyatına kadar gitti. Fakat bu hastaneden kaynaklanan hastane enfeksiyonu diyebileceğimiz bir durum değil” dedi.