Ergenekon'un gizli tanığı sapık çıktı

Ergenekon'un gizli tanığı sapık çıktı
17 Ekim 2012 08:52

Ergenekon davasının hem tutuksuz sanığı hem gizli tanığı Yüksel Dilsiz, 14 yaşındaki erkek çocuğa tecavüz suçundan dün 31 yıl hapis cezasına çarptırdı
Bursa’da 2008 yılında bir ihbarı değerlendiren polis, Yüksel Dilsiz’i takibe aldı. Kendisini ‘JİTEM görevlisi’ ve ‘Yüzbaşı’ olarak tanıtan Dilsiz, 17 yaşındaki bir erkek çocuğunun cep telefonuna ‘3 bin lira vereyim. Benimle birlikte ol’ mesajı gönderince Ahlak Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Dilsiz’in, merkez Yıldırım İlçesi’ndeki evinde yapılan aramada Ergenekon soruşturmasıyla ilgili dokümanlar, iki dizüstü bilgisayar, çocuklara tecavüz ederken çektiği görüntüler ile çok sayıda porno içerikli CD ve DVD, ses kayıt cihazı ele geçirildi. Operasyonun ardından gözaltına alınan Dilsiz, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ancak Bursa Cumhuriyet Savcılığı’nın itirazı üzerine 4 gün sonra tahliye oldu! Davadan tutuksuz yargılanan Dilsiz’in geçen ay davası sonuçlandı.

Dilsiz’e 1800TL para cezası veren Bursa 1. Sulh Ceza Mahkemesi, hükmün açıklanmasını ise erteledi.

Tecavüze devam

Yüksel Dilsiz, tahliyesinin ardından çocuk tecavüzlerine devam etti.
2010 yılında 14 yaşındaki bir erkek çocuğa tecavüz eden Dilsiz, yeniden gözaltına alındı. Dilsiz’in tecavüz mağduru çocuğa olayı kimseye anlatmaması için tehdit ettiği ortaya çıktı. Yüksel, 14 yaşındaki erkek çocuğa birden fazla cinsel istismar suçundan 22 yıl, bir çok kez hürriyeti kısıtlama suçundan da 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Dilsiz’in suçlamadığı yok!

Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 31 yıla mahkum ettiği Dilsiz’in 8 erkek çocuğa tecavüz ettiği biliniyor. Ergenekon davasının hem tutuksuz sanığı hem de gizli tanığı olan Yüksel Dilsiz, geçen Nisan ayında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 1 ay boyunca ifade verdi.
Mahkeme sırasında 13 yaşından beri Nur Cemaati’nde yetiştiğini anlatan Dilsiz, ‘abi’lerin sapkınlıkları yüzünden cemaatten ayrıldığını ifade etti. 2008’den bu yana hakkında 10 ayrı soruşturma yürütülen Dilsiz’e, 8 erkek çocuğa tecavüz ve ruhsatsız silah taşıma suçlarından dava açıldı.

Ergenekon davasının 12 Ağustos 2009 tarihli duruşmasında Avukat Ali Rıza Dizdar, Dilsiz’in gizli tanık ‘Ahmet Faruk’ olduğunu açıklamıştı. Dilsiz, Bursa H Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunuyor. Savcılık ifadelerinde Doğu Perinçek’ten, Ferit İlsever’e, Doğan Güreş’ten Hüseyin Kıvrıkoğlu’na, Aydın Doğan’a, Mustafa Yurtkuran’a kadar suçlamadığı kimse yok.