Ergenekon'un değil Jandarma Genel Komutanlığı'nın üyesiyim

Ergenekon'un değil Jandarma Genel Komutanlığı'nın üyesiyim
10 Eylül 2012 13:41

Zirve Yayınevi’nde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesi olayına ilişkin davanın 45. duruşmasında, savunması alınan tutuklu sanıklardan muvazzaf asker Murat Göktürk, ”Sözde Ergenekon terör örgütü üyesi değilim. Üyesi olduğum örgüt Jandarma Genel Komutanlığı’dır” dedi.
 

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki 45. duruşmada, savunma yapan sanık Murat Göktürk, iddianamedeki kendisiyle ilgili suçlamaları reddetti. Göktürk, kendilerine komplo kurulduğunu iddia etti.
 
Savunmasını yaparken zaman zaman ağlamaklı olduğu görülen Göktürk, olayda yakınlarını kaybedenlere taziyelerini ilettiğini belirtti.
 
Göktürk, savunmasında şöyle dedi:
”İddianamenin büyük bir bölümünde ifadeleri bulunan İlker Çınar’la, Mersin’de Ruhi Abat’la birlikte tanıştım. Kendimi beden eğitimi öğretmeni olarak tanıttım. O benim askeri personel olduğumu bilmezdi. Benimle ilgili iddiaları kesinlikle doğru değildir. Benim İstanbul Adliyesi’nde verdiğim ifadede, Malatya’daki misyonerlikle ilgili çalıştaylara katıldığımı kabul ettiğim yazmaktadır. Ancak, ifademi alan savcı Zekeriya Öz’ün bu ifadeyi İlker Çınar’ın ifadesinden aldığını düşünüyorum. Zaten çok geç saatlerdi ve ben ifademi okuyamamıştım. Ruhi Abat ile görüşmelerim tamamen ikili ilişkilerden ötürüdür. Kendisinin Arapça yayınlar konusunda bana çok yararı olmuştur. Hüseyin Yelki ile de Arapça İncil temini için görüşmüş ve tanışmıştım. Hakkımdaki suçlamalar ve iftiraları kabul etmiyorum. Ben sözde Ergenekon terör örgütü üyesi değilim. Üyesi olduğum örgüt Jandarma Genel Komutanlığıdır.”
 
-”Sen kimsin de mahkeme heyeti ve müdahil avukatları dinliyorsun”-
 
Savunmasını tamamlayan sanığa, mahkemenin 24. celsesinde tanık olarak verdiği ifadeleri hatırlatan Mahkeme Başkanı Hayrettin Kısa, ifadeleri arasında çok çelişki bulunduğunu söyledi.
 
Kısa’nın, ”Malatya’da kendi sorumluluk bölgenizde olmamasına rağmen misyonerlerle ilgili izleme yapmışsınız. Adamların sürekli olarak ensesinde dolaşmışsınız. Bu kadar yakın takibe aldığınız adamlara yönelik bir saldırıyı hissetmediniz mi-” sorusuna sanık, ”Böyle bir saldırı olacağı yönünde bilgimiz yoktu. Olsa bunu mutlaka üstlerimize bildirirdim” yanıtını verdi.
 
Bunun üzerine mahkeme başkanı Kısa, ”Mahkeme heyetini, avukatları dinlemişsiniz. Sen kimsin de, mahkeme heyeti ve müdahil avukatları dinliyorsun- Bu soruyu Mehmet Ülger’e de soracağım” dedi.
 
Sanık, bu konuda bilgisinin olmadığını söyledi.
Mahkeme heyeti, duruşmaya ara verdi.