Silivri kararına İzmir'den protesto

Silivri kararına İzmir'den protesto
6 Ağustos 2013 00:51

İzmir’de, Ergenekon Davası’nda kararın açıklanmasından sonra tutuklamalara tepki göstermek için toplanan grup, protesto gösterisi düzenledi.

İstanbul Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde bugün görülen Ergenekon Davası’nın karar duruşmasının ardından saat 19.00 sıralarında İzmir Konak Meydanı’nda toplanan yaklaşık bin kişi, protesto gösterisi düzenledi. Meydandan ‘Her yer silivri, her yer taaruz’, ‘Atatürk gençliği görev başında’, ‘1. görevimiz AKP’ye devirmek’ sloganları atarak yürüyüşe geçen grup, ellerinde bayraklarla Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ne geldi. Burada grup adına Ergenekon davası kapsamında tutuksuz yargılanan Aydınlık Gazetesi İzmir Temsilcisi Hayati Özcan, bir konuşma yaptı. Karar davasında 10 yıl hüküm giyen Özcan, Nazım Hikmet’ten örnek verdiği konuşmasında şunları söyledi:

“Savcı, Hikmet’e şöyle diyor, ‘Ben senin suçlu olduğunu biliyorum bunun için belge kanıt toplamama gerek yok’ diyerek Nazım Hikmet’e 36 yıl hapis cezası verildi. AKP’yi devirdiğimiz zaman yep yeni bir dünyanın Türkiye üzerinden şekilenmesi olacak. Onun için arkadaşlarımızın aldığı cezalar vız gelir bize. Onlarla birlikte yattık ve daha da yatmaya hazırız. Çünkü Türk milletinin içindeki enerji şahsa, çıkara veya bilmem şuna ait değil. Milli yangın var vatan gidiyor elden. Amerikalılar PKK’ya kaymakamını kurdurmuşlar bunun yanında ben 130 yıl yemişim ne fark eder. Bin yıl versen ne olur. Ve sağlığınıza dikkat edin çünkü sağlığınız Türk milletinin geleceğininin sağlığıdır.”

Konuşmasının sonunda Özcan, Yargıtay sürecini beklediğini kaydetti. Grup bir müddet slogan atıktan sonra sesizce dağıldı.