Ergenekon Davasının Gizli Tanıklarından Biri de Abdullah Öcalan Mı?

Ergenekon Davasının Gizli Tanıklarından Biri de Abdullah Öcalan Mı?
22 Kasım 2012 15:21

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Ergenekon davasının 44 gizli tanığından birinin de Abdullah Öcalan olduğunu öne sürdü.

 

 

Tezcan yazılı açıklamasında gizli tanık beyanları üzerine kurgulanan davada beş yıldan bu yana aydınlar, yazarlar, gazeteciler, bilim insanları, siyasetçiler ve komutanların yargılandığını hatırlattı.

 

 

“ÖCALAN’I SAYIN MERTEBESİNE YÜKSELTTİLER”

Bir süre önce Ergenekon davasının gizli tanıklarından birinin açıklandığını, bunun 33 askerin şehit edilmesinde emir veren terör örgütü lideri Şemdin Sakık’ın olduğunun ortaya çıktığını belirten Tezcan, “Yıllarca terörü yöneten liderlerin tanıklığında, terörle mücadele edenlerin yargılandığı bir noktaya gelindi. Bu durum hayret ve dehşet vericidir. Ergenekon davasının geriye kalan 43 gizli tanığının güvenilirliği, itibarı ve dolayısıyla davanın ciddiyeti kalmamıştır. Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’la yapılan görüşmeler ve Öcalan’ın ‘sayın’ mertebesine yükseltilmesi son günlerde sıradan bir olay haline gelmiştir” dedi.

 

 

CHP: ÖCALAN ERGENEKON DAVALARINI DAHA 2007’DE GÖRMÜŞTÜ

Abdullah Öcalan’ın, 2 Nisan 2007 tarihinde “Türkiye’de bir milliyetçi kanat var… Ben bunlara kızıl elma ittifakı demiştim… Bunlar arkasına eskisi gibi TÜSİAD, AB ve ABD desteğini alamamaktadırlar. Bu kesimler milliyetçi akımdan desteğini çekmişlerdir. Bu akım ikinci dünya savaşından sonra Hitler faşizmi gibi AB rotasında beş-on yıl içerisinde yargılanacak. Bunu kesin biliyorum…” dediğini hatırlatan Tezcan, 8 Ağustos 2008 tarihinde ise terörist başı Öcalan’ın, Ergenekon savcısı Zekeriya Öz’e seslenerek, “Ergenekon savcısı isterse gelip benimle görüşebilir.Ben bu konudaki bilgilerimi ve görüşlerimi savcıya söyleyebilirim… Benim bu konuda görüşlerim alınmalı…” dediğini belirtti.
Bülent Tezcan, “Görünen o ki , bugüne kadar ulusalcıları tasfiye amaçlı bir tertip ve kurgu olduğu ısrarla vurgulanan Ergenekon davasının gizli tanıklarından biri de Abdullah Öcalan’dır. Bir terör örgütü lideri olan Şemdin Sakık’ı gizli tanık yapan anlayışın bu görüşmeler ve açıklamalar trafiği dikkate alındığında Abdullah Öcalan’ı da gizli tanık olarak kullanıldığı kesinlik kazanmıştır” dedi.