Ergenekon Davası'nda 67 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi

Ergenekon Davası'nda 67 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi
19 Mart 2013 10:07

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP Milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal’ın da aralarında bulunduğu 67 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

 

 

 

Sanık ve avukatlarına esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için bir sonraki duruşmaya kadar süre veren Mahkeme Heyeti duruşmayı 8 Nisan saat 09.30’a erteledi. Savcının tahliyesini istediği 6 sanığın tahliye talebini reddeden mahkeme heyeti, 20 kişi hakkında yakalama emri çıkarılması talebini de bu aşamada reddetti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Ergenekon Davası’nın 281. duruşması sona erdi. Duruşmaya verilen yaklaşık 5 saatlik aranın ardından ara kararlar Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese tarafından açıklandı. Avukatların reddi hakim taleplerini “davayı uzatma amaçlı” olduğu gerekçesiyle reddeden Mahkeme Heyeti, sanıkların ve avukatların esas hakkındaki mütalaaya, tanık beyanlarına ve dosyada bulunan delillere ilişkin son savunmasını yapmak için süre verilmesine hükmetti.

 

 

Mahkeme Heyeti, Avukat Serkan Günel’in duruşmadaki beyanlarına ilişkin Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyursunda bulunulmasına karar verdi. Eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz, İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu’nun da bulunduğu 20 tutuksuz sanık hakkında yakalama kararı çıkarılması talebini de değerlendiren Mahkeme Heyeti, yakalama kararının bu aşamada reddine karar vererek, 20 sanık hakkında yurtdışına çıkış yasağı konulmasına hükmetti. Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’unda aralarında bulunduğu 67 sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren Mahkeme Heyeti duruşmayı 8 Nisan saat 09.30’a erteledi.