Ergenekon Davası için Berlin'de protesto mitingi

Ergenekon Davası için Berlin'de protesto mitingi
4 Ağustos 2013 09:32

Pazartesi günü karar duruşması olacak Ergenekon davası ile ilgili olarak Berlin’in tarihi Brandenburg Kapısı önünde dün bir miting düzenlendi.

CHP Berlin Birliği, İşçi Partisi, TGB ve Atatürkçü Düşünce Derneği’nin birlikte organize ettiği mitinge yaklaşık 400 kişi katıldı. Mitingde yapılan konuşmalarda, Silivri’de görülecek davanın adil olmadığına vurgu yapıldı.

Mitingde yaptığı konuşmada Ergenekon Davası’nın yargılama sürecinde bazı şüpheleri olduğunu söyleyen CHP Berlin Birliği başkanı Avukat Ekrem Özdemir, “Özellikle dijital delillerin ve gizli tanıkların bu davaya yön vermesi şüphe uyandırmakta. Ayrıca Ergenekon Davası’nın muhalefeti sindirmeye yönelik bir davaya dönüştürülmesi ile ilgili kaygılarımız var. Biz bağımsız, demokratik, laik bir cumhuriyet istiyoruz ve bunun için de mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Diğer konuşmacılar da genel olarak Ergenokon Davası’nı eleştiren konuşmalar yaptılar ve davanın düşürülerek zanlıların serbest bırakılmasını talep ettiler. Konuşmalarda, Avrupa’nın da çok sayıda aydının, gazetecinin ve politikacının yargılandığı bu davalara sessiz kalmaması istendi.

Göstericiler miting boyunca Türk bayrakları ve Ergenekon Davası’nda yargılananların fotoğraflarını taşıdılar. Ayrıca AKP hükümeti karşıtı ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ı istifaya davet eden dövizler taşındı.