‘Erdoğan’ın yanında Yiğit Bulut, Cemil Ertem bile yok’

‘Erdoğan’ın yanında Yiğit Bulut, Cemil Ertem bile yok’
21 Ağustos 2022 09:44

Erdoğan’ın külliyede ekonomiyi danışacağı kimse kalmadığını belirten gazeteci Sedat Bozkurt Yiğit Bulut ve Cemil Ertem’i de buna dahil etti.

 

 

Ankara kulisleri ile yazdığı yazılarla dikkat çeken gazeteci Sedat Bozkurt, Kısa Dalga’da yayımlanan yazısında hükümetin ekonomi politikalarını değerlendirdi. Erdoğan’ın külliyede ekonomiyi danışacağı kimse kalmadığını öne süren Bozkurt, Yiğit Bulut ve Cemil Ertem’i de buna dahil etti.

“Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ekonomiyi danışacağı kimse yok artık Erdoğan’ın (Yiğit Bulut, Cemil Ertem bile). Aynı dış politikada olduğu gibi, kendi fikirlerini onaylayacak isimlerle yol alıyor” diye yazan Bozkurt, şöyle devam etti:

“Hoşlanmayacağı düşünceleri açıklayacak olanlarla da ya görüştürülmüyor ya da görüşme öncesinde bizzat Özel Kalem Hasan Doğan tarafından “Hoşlanmayacağı konuları dillendirirseniz bu son görüşmeniz olur” diye uyarılıyorlar. Hatta bakanlar, bakanlıklarıyla ilgili bir konuyu doğrudan dile getiremiyorlar. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a konuyu iletiyorlar. Oktay talepte bulunan bakana “Sen konuyu gündeme getir ben de destek veririm” güvencesi veriyor ama konu toplantıda gündeme gelemiyor.”