‘Erdoğan’ın tabanı da değişim istiyor!’

‘Erdoğan’ın tabanı da değişim istiyor!’
12 Nisan 2023 10:39

İngiliz Financial Times gazetesi, AKP’nin kalelerinden Konya’da seçmenin nabzını tuttu. Gazete, değişim isteğinin Erdoğan’ın tabanı içerisinde de giderek güçlendiğini yazdı.

 

 

Türkiye tarihinin en kritik seçimlerinden birine artık sayılı günler kaldı. Adaylar, milletvekili listeleri ve partilerin seçim kampanyaları, uluslararası basın kuruluşları tarafından da yakından takip ediliyor. Kritik seçimlere ilişkin son haber, İngiliz Financial Times gazetesinde yayımlandı. Gazete, AKP’nin kalesi konumundaki Konya’da seçmenin nabzını tuttu.

 
“Değişim gerekiyor”

 

Halk TV’de yer alan habere göre Konya’da Financial Times muhabirine konuşan bir vatandaş, ekonomideki kötü gidişat ve temel haklardaki gerilemenin kendisini Erdoğan’dan uzaklaştırdığını söyledi. Aynı vatandaş, Millet İttifakı’na da güvenmediğini dile getirdi.

 

Gazeteye konuşan bir öğrenci ise ailesinin eskiden Erdoğan’ı desteklediğini ancak artık fikirlerinin değiştiğini belirterek, “Artık Erdoğan’ı sevmiyorum” ifadelerini kullandı. Kentteki bir eczacı iste “Ekonomi her gün daha da kötüye gidiyor. Değişim gerekiyor” yorumunu yaptı.
“Tabanı da yoruldu”

 

 

Gazetenin yorumu ise “Erdoğan’ın tabanının da yorulduğu” şeklinde oldu.

 

Erdoğan’ın uzun süreli iktidarının en zorlu seçim kampanyalarından birini yürüttüğüne dikkat çeken FT, ekonomik krizin üstüne bir de deprem felaketine yönelik “öfke”nin eklendiğini yazdı. Gazetenin görüşüne yer verdiği Sabancı Üniversitesi’nden Profesör Berk Esen, bu seçimde ekonomik krizin etkisiyle AKP tabanının giderek küçüldüğünü ancak muhafazakar seçmenin yine de muhalefete oy vermeye istekli olmadığı yorumunu yaptı.

Gazetenin haberinde, TL’deki hızlı değer kaybı ve iktidarın ilk yıllarında “ılımlı” bir siyasetçi olarak görülen Erdoğan’ın gücü elinde toplayıp muhalefete baskıyı artırdığına da dikkat çekildi.