‘Erdoğan’ın Sinan Oğan ve Ümit Özdağ ilgisi, muhalefeti tuzağa düşürmek içindi’

‘Erdoğan’ın Sinan Oğan ve Ümit Özdağ ilgisi, muhalefeti tuzağa düşürmek içindi’
24 Mayıs 2023 08:47

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ata İttifakı’ndan Sinan Oğan ve Ümit Özdağ’ı yanına çekmeye çalışmasının muhalefeti tuzağa düşürme hamlesi olduğu görüşünü savundu.

 

Fotoğraf: Reuters

 

Zeyrek yazısında şunları kaydetti:
“Oğan’ın Erdoğan’ı seçmesi kendisi açısından en tutarlı hamleydi. Peki sizce Erdoğan Oğan’ı, kendisine ilk turda oy veren 2,8 milyon oyu getireceği için mi yanına aldı. Sanmıyorum… Çünkü Erdoğan, ilk turda Oğan’a oy veren insanların önemli bir bölümünün Oğan’ı takip etmeyeceğini hepimizden iyi biliyor. Peki neden Oğan ve hatta Ümit Özdağ’ı yanına çekmeye çalıştı? Yanıt çok açık: Muhalefeti tuzağa düşürmek için. Erdoğan, Oğan ve Özdağ ile ilgileniyor görününce rakibi Kemal Kılıçdaroğlu da kendisiyle yarışa girdi. Günlerini Oğan’ı ve Özdağ’ı ikna etmeye çabalayarak geçirdi. Oysa ikinci tura sadece 14 gün vardı ve Kılıçdaroğlu’nun Oğan ve Özdağ’dan daha önemli konular vardı:

■ Mesela, umutsuzluğa kapılmış seçmenini, ikinci turu kazanma ihtimali konusunda coşturmalıydı.

■ Mesela, ikinci turda belki de “biz nasıl olsa milletvekillerimizi aldık” diyerek ya da sırf üşengeçlikten sandığa gitmeme eğiliminde olan İYİ Parti, Gelecek Partisi ve Deva Partisi seçmenlerini sandığa götürmeye çabalamalıydı.

■ Mesela, kimin terörle kol kola olduğunu göstererek, MHP seçmeninin en azından Erdoğan için sandığa gitmemesini sağlamalıydı.

■ Mesela, Oğan ve Özdağ’ı kişisel olarak ikna etmeye çabalamak yerine, Erdoğan’a oy vermek istemeyip ama kendisine de oy vermeyen Muharrem İnce ve Sinan Oğan seçmenlerini doğrudan muhatap alarak kendisine oy vermeye ikna etmeliydi.

Yazık oldu her saniyesi büyük önem taşıyan o 10 güne…”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.